A Tune-Yards új, hipnotikus dallal harangozza be vadonatúj albumát

A "Look at Your Hands" a '80-as évek és a mai indie elektronika találkozása!

A közelmúltben megjelent a "Look at Your Hands", a Tune-Yards negyedik, "I can feel you creep into my private life" címre keresztelt, visszatérő albumának hipnotikus, beharangozó szerzeménye. Nate Brenner "visszatérő vendég", aki hivatalosan is csatlakozott Merrill Garbus zenei projektjéhez, és az új lemezt duóként alkották meg.

A stúdióalbum január 19-én kerül napvilágra. Bár a 12 dal komoly, elgondolkodtató témákat feszeget; felmerülnek benne többek között faji, politikai, feminizmussal kapcsolatos kérdések és környezeti próféciák, mégis a Tune-Yards eddigi legközvetlenebb, legpörgősebb, táncra perdítő kiadványára számíthatunk.

A lemez első előfutára az elektronikus, '80-as évek hangulatával fűszerezett, potenciális art-pop sláger "Look at Your Hands" címmel. A banda frontasszonya, Merrill Garbus így kommentálta: "Igen, a világban zűrzavar uralkodik, de én próbáltam egyre inkább befelé figyelni: hogyan manifesztálódnak, csapódnak le ezek az "izmusok", amikben élünk, bennem, a napi tevékenységeimben, interakcióimban? Néhány '80-as éveket idéző produkció talán azért törekszik a robotikus hangzásra, hogy ellensúlyozza a szöveg őszinteségét. Elkezdtem samplingelni az énekemet MPC-ben, amit évek óta terveztem, és volt abban valami, ahogy a hangom csapdába esett egy gépben."

A dal közreműködők díszes listájával büszkélkedhet: Michael Coleman (szintetizátor szóló, crazy keys, bleeps/bloops) Maryam Qudus (vokál) Jason Slota (dob) Beau Sorenson (dob gép, vokál effektek) és John Vanderslice (vokálok) csatlakozott a duóhoz a felvétel során.

Hallgasd és nézd meg a "Look at Your Hands" kisfilmjét itt: http://smarturl.it/LookatYourHands

Az "I can feel you creep into my private life" lemezen a Tune-Yards formációját hivatalosan duóként köszönthetjük; Nate Brenner, aki már korábban több Tune-Yards szerzeményen közreműködött, most producerként és szerzőként is csatlakozott Garbus-hoz. A kiadvány keverésében a Solange, Skepta és Kendrick Lamar művészekkel közös munkáiról ismert Mikaelin "Blue"Bluespruce segédkezett. Az album nagy része John Vanderslice új, oaklandi stúdiójában, a Tiny Telephone Oaklandben került rögzítésre, a masterelést Dave Kutch (Jay-Z, Chance the Rapper) végezte New Yorkban.

A Tune-Yards előző albuma, a "Nikki Nack" megjelenése évében, 2014-ben az egyik legjobban fogadott lemezzé vált, világrajövetele óta az oaklandi gyökerekkel rendelkező formációt ellepik a legendás zenészekkel közös kollaborációk. Dolgoztak együtt többek között David Byrne-nel, Laurie Andersonnal és Yoko Onóval, illetve Mavis Staples "Livin' on a High Note" című, 2015-ös albumán is közreműködtek.

A zenekar 2018 február 15-én észak-amerikai turnéba kezd, melynek különlegessége, hogy minden jegy árából 1 dollárt jótékony célra fordítanak és különböző non-profit szervezeteknek adományoznak. A körút erejéig Hamir Atwal csatlakozik Merill és Nate párosához, így trióként koncerteznek majd.

 

Tracklista:

1. Heart Attack

2. Coast to Coast

3. ABC 123

4. Now as Then

5. Honesty

6. Colonizer

7. Look at Your Hands

8. Home

9. Hammer

10. Who Are You

11. Private Life

12. Free

I can feel you creep into my private life album sajtóanyag

DOCX - 128 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.