Augusztus 24-én érkezik az Interpol hatodik stúdióalbuma, a "Marauder" - az első single, a "The Rover" máris megjelent!

Élő online közvetítés a sajtótájékoztatóról Mexikóvárosból!

Több hónapnyi találgatás ért ma végre véget, miután a soron következő Interpol-albummal kapcsolatos híreket megerősítették: az elmúlt másfél évtized egyik kritikai és kereskedelmi szempontból is legelismertebb zenekara kiadja hatodik albumát - 2018. augusztus 24-én érkezik a Marauder.

“A Marauder az énem egy része. Az a fickó, aki barátságokat tesz tönkre és őrültségeket csinált. Sokat tanított nekem, de a személyiségem egy olyan szeletét ábrázolja, amit jobb most a dalokban hagyni. Bizonyos értelemben ez az album nevet adott neki és lefektette aludni." - Paul Banks

Miközben ezt olvasod, az Interpol valószínűleg épp további részleteket fed fel az albumról (témák, "hogy készült?", albumborító, producerek, vizualitás) egy konferencián, melyet legbuzgóbb rajongóik és a média is nyomon követhetnek a Mexico City-ből élőben streamelt sajtótájékoztatón. Kapcsolódj be te is ITT!.

A "Marauder" legelső beharangozó dala, a "The Rover" máris megjelent, hallgasd meg IDE kattintva! Holnap, június 8-án a banda élőben is előadja majd aThe Late Show with Stephen Colbert műsorában.

Az Interpol világkörüli turnéjának dátumaiba is betekintést enged a korábban bejelentett, londoni, The Cure-ral közös BST Hyde Park eseménye, a Glasgow-i TRNSMT Festival, a New York-i House of Vans és a Chicago-i Riot Fest mellett. Azok a rajongók, akik előrendelik a "Marauder"-t az Interpol online boltjából, elsőként kapnak majd hozzáfárást az új dátumok jegy-előrendeléseihez. Pl.: Royal Albert Hall, Madison Square Garden, Hollywood Bowl. A dátumok teljes listája megtalálható alább. A zenekar 2017-ben fellépett a Sziget Fesztiválon, de június 25-én ismét hozzánk közel, Bécsben koncertezik majd.

Az új album születéstörténetének ironikus és ikonikus momentuma, hogy valaki kihívta a zsarukat az Interpolra. A törvény karja akkor érte utol Daniel Kesslert, Paul Banks-t és Sam Fogarino-t, amikor 2017-ben a Yeah Yeah Yeahs Manhattan-i próbatermében dolgoztak új albumukon. A "Marauder" lemez már ezen ifjúkori állapotában is rosszalkodott: egy korai próba oly élénkre sikeredett, hogy Sam egyik dobja látta a kárát. A trió akkora erővel és hangerővel játszott, hogy egy szomszéd kihívta rájuk a rendőrséget. 

Miközben a 2002-ben született "Turn On the Bright Lights" debüt albumuk 15. évfordulója alkalmából indított ünnepi turnéjuk remekül sikerült - 2017 nyarán a Sziget Fesztivál közönsége is keblére ölelte őket - a srácok igyekeztek bebizonyítani, hogy ők nem csupán a zenetörténészek kultikus emléktárgyai kívánnak lenni, hanem továbbra is tele vannak alkotói energiákkal. Ennek a végeredménye lett a "Marauder", ami egyszerre lebeg és csábít, zúz és duzzog, üt és tűnődik és Paul Banks sokszínű személyiségének valamennyi részletéből kóstolót kínál - legyen az a múltból, a jelenből vagy a jövőből való. 

Az augusztus 24-én érkező lemezről és dalairól még több háttérinformáció-morzsát találtok a csatolt, angol nyelvű album biográfiában!

 

Marauder dallista:

1. If You Really Love Nothing
2. The Rover
3. Complications
4. Flight of Fancy
5. Stay in Touch
6. Interlude 1
7. Mountain Child
8. NYSMAW
9. Surveillance
10. Number 10
11. Party's Over
12. Interlude 2
13. It Probably Matters

 

Turnédátumok:

25/6 – Wien, Austria – Arena Wien Open Air

26/6 – Sesta Al Reghena, Italy – Sexto Nplugged

27/6 – Zagreb, Croatia – INmusic Festival

1/7 – Glasgow, UK – TRNSMT festival

5/7 – Roskilde, Denmark – Roskilde Festival

7/7 – London, UK – Hyde Park – w/ The Cure

24/8 – Brooklyn, NY – House of Vans

14-16/9 – Chicago, IL – Riot Fest

4/10 – Los Angeles, CA – Hollywood Bowl – w/ The Kills, Sunflower Bean

6/10 – Berkeley, CA – Greek Theatre - w/ The Kills, Sunflower Bean

6/11 – Tokyo, Japan – Akasaka Blitz

14/11 – London, UK – Royal Albert Hall

24/11 – Copenhagen, Denmark – TAP1

29/11 – Paris, France – La Salle Pleyel

2/16 – New York, NY – Madison Square Garden – w/ Car Seat Headrest, Snail Mail

Interpol - Marauder album PR

DOCX - 526 Kb

Interpol - Marauder album biográfia

DOCX - 16 Kb

Interpol - Marauder dalszövegek

DOCX - 66 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.