"Egy posztapokaliptikus rádióállomás szakítós dalokat játszik" - Visszatért a Jungle

Megjelent a "Happy Man" és a "House In LA"

A Jungle 2013-ban robban be a köztudatba két első dalukkal, a "The Heat"-tel és a "Platoon"-nal. A névtelen produceri duó pár év alatt kaleidoszkopikus, személyiséggel megtöltött, hét tagú, élő bandává alakult át, melynek magja továbbra is Josh Lloyd-Watson és Tom McFarland. Debütáló albumuk, a 2014-es "Jungle" egyike volt az év meghatározó debüt lemezeinek.

Május 8-án a kreatív zenei kollektíva vadonatúj dalokkal tért vissza, melyek a csapat hangzásának különböző rétegeit és oldalait fedik fel. A "Happy Man" és a "House In LA" a Jungle közeledő, második, Londonban rögzített albumának első beharangozói; J és T úgy definiálta őket, hogy "egy poszt-apokaliptikus rádióállomás szakítós dalokat játszik.” Ha a Jungle első albuma egy képzeletbeli filmzene volt olyan helyszínekhez komponálva, melyeken még sosem jártak, akkor az új lemez azon helyek tájképét festi le, melyekről oly gyakran álmodtak. Hogy megírják és rögzítsék az új albumot, J és T lecserélték az esős, angol fővárost a Los Angeles-i Hollywood Hills-re. Romantikus elképzeléseiket a nagybetűs Kaliforniai Álomról összezúzta az élet valósága - ez a tapasztalat ahhoz vezetett, hogy visszatértek Londonba a kiadvány befejezésére. A nagy utazás viszont egyértelmű, izgalmas és pozitív lenyomatot hagyott a végeredményen. 

Nézd meg a "Happy Man" videóját ITT - rendezte: JFC Worldwide

Töldtsd le / streameld a "Happy Man"-t ITT!

Nézd meg a "House In LA" videóját ITT - rendezte: Charlie Di Placido

Töltsd le / streameld a "House In LA"-t ITT!

A "Happy Man"-ben a banda a jogfosztott fiatalság helyzetét dolgozza fel, egy olyan közegben, ahol a Baby Boomerek álmai nem elérhetőek a fiatalabb generáció számára (ez a téma már "Busy Earnin" c. slágerükben is felmerült). A hozzá forgatott zseniális videóban most először bepillantást nyerhetünk a Jungle világába; szereplői a zenekartagok és a legújabb tag, Zangi is feltűnik, egészen pontosan táncol a kisfilmben.

A "House In LA" egy 180 fokos fordulat a "Happy Man"-hez képest. Ezúttal a csapatot Los Angeles dombjai között találjunk, összetört szívűen csoportosulnak és keresik önmagukat. (“I feel alive in the sunlight / All my fears are only real life…two whole years on a re-write / tell my friends I’m gonna be right there…”). És ettől a modern, pszichedelikus himnusztól tűnik fel igazán, hogy most jött el a Jungle eddigi legkiválóbb produceri pillanata: teljes mértékben kihasználják az élő hangok fegyverzetét, amit az elmúlt 5, világkörüli turnézással töltött év alatt felfejlesztettek.

 

A “Happy Man / House In LA” limitált kiadású, 12” double A side kiadvány június 12-től elérhető, előrendelhető ITT.

Egy parádés Coachella fellépés után a Jungle jelenleg Európában turnézik és egy időre Észak-Amerikába is visszatérnek majd. További információ alább és ezen a linken: http://www.junglejunglejungle.com/

 

Egyesült Királyság + Európa - turnédátumok

 

Friday, June 22                Hurricane Festival          Germany

Saturday, June 23           Southside Festival           Germany

Sunday, June 24              Solidays                             Paris, FR

Friday, June 29               OpenAir                              St. Galen, AG

Sunday, July 1                 Down The Rabbit Hole    Netherlands

Friday, July 6                  Main Square Festival       Arras, FR

Saturday, July 7              Eurockéennes Festival    France

Thursday, July 12            Les Georges Festival       Switzerland

Saturday, July 14             Bilbao BBK Live               Spain

Thursday, July 19            Musik i Lejet Festival      Denmark

Friday, July 20                  Pori Jazz Festival           Finland

Friday, August 10            Grape Festival                  Slovakia

Thursday, August 16       Paredes de Coura Fest.    Portugal

Saturday, August 18        Pukkelpop                         Belgium

Sunday, August 19          La Route du Rock              France

Saturday, September 1    Electric Picnic                    Ireland

Csaba Mezei

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.