Everything Is Recorded - az XL Recordings vezetőjének kollaboratív projektje új dallal jelentkezik

Új dallal jelentkezett az Everything Is Recorded - megjelent a "Show Love" Syd és Sampha közreműködésével. A kollaborációkon alapuló, izgalmas projekt mögött nem más áll, mint Richard Russell zenei producer, aki nem mellesleg az XL Recordings kiadó feje. A friss szerzeményhez egy igazán kreatív dalszöveg videó is társul Mahaneela rendezésében; a kisfilmben frappáns módon egy stúdió falai közé csöppenünk, és a keverőpultra ragasztott papírcsíkokról, kézírással odafirkantva követhetjük nyomon a dalszöveget. Richard egyébként is a mestere a kreatív és egyedi megoldásoknak - a kislemez borítója, illetve annak minden példánya kézzel festve, egyedileg készült.

Az Everything Is Recorded projekt ezúttal Sydet és Samphát hívta táncba. Augusztusban Richard Russell már mesélt az amerikai dalszerző-énekesnő-DJ és szintén zenei producer Syddel való munkáról Zane Lowe Beats 1 rádióműsorában. A "Show Love" Russel védjegyének számító ütőhangszereket elektronikával vegyítő mocorgásával kezd, mely összefonódik a londoni művész, Sampha bevezető versszakával, majd boldogan átnyargal Syd neo-soul R&B-jére. A dal a BBC1Xtra MistaJam című műsorában került először bemutatásra.

Hallgasd meg a "Show Love" feat. Syd & Sampha"-t és csekkold a dalszöveg videóit ITT!

Russell előszeretettel szemeli ki kedvenc előadóit a közös munkára. A "Show Love" feat. Syd & Sampha" -t megelőző trackje, a "Mountains Of Gold" is változatos felállással operált. Samphát már ekkor "megszerezte magának", illetve olyan egyéb elismert művészek vettek részt a dal megalkotásában, mint a francia-kubai ikerlányduó, az Ibeyi, a New York-i rapper, Wlki és a Los Angeles-i jazz titán, Kamasi Washington

A "Mountains Of Gold" egy Nick Walter-rendezte videó társaságában érkezett, melyet Los Angelesben forgattak Kaner Flex, Lisa-Kainde Diaz (Ibeyi), Mela Murder, Naomi Diaz (Ibeyi), Infinite, Sampha, Wiki, Kamasi Washington, Hardy Blechman, Richard Russell és Quincy Jones részvételével.

 

A "Mountains of Gold"-ban egy dalon belül hallhatsz rengeteg erős és különböző személyiséget és hangot, az egész mégis egyenletes marad. Mindenkinek rengeteg tér jutott. - Richard Russell

 

Nézd meg a ‘Mountains Of Gold’ videóját ITT!

Mindkét kiadvány lenyűgöző képet nyújt arról az együttműködésről és kísérletezésről, ami Russell londoni stúdiójában, a The Copper House-ban folyt az elmúlt évek során. Ez a helyszín mondhatni a kreatív második otthonává vált az ott megforduló énekesek és zenészek forgatagának, létrehozva egy mixet a hagyományos felvételrögzítések hangulata és a terjengős, gátlástalan élő jamelések keverékéből. 

Russull producerként közreműködött többet között Bobby Womack, Damon Albarn, az Ibeyi és Gil Scott-Heron zenei anyagain. Debütáló EP-je, a "Close But Not Quite" májusban jelent meg, és a korábban emlegetettekhez hasonlóan eklektikus szereplő-listát tudhat magáénak, Sampha, Giggs, Obongjayar, Tic, Warren Ellis, Infinite, Mela Murder, Green Gartside és Baluji Shrivastav közreműködésével.

Everything Is Recorded - Show Love sajtóanyag

DOCX - 7.7 Mb

EVERYTHING IS RECORDED - Mountains Of Gold PR1.docx

DOCX - 1.4 Mb

Show Love - dalszöveg

DOCX - 66 Kb

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.