Everything Is Recorded - az XL Recordings vezetőjének kollaboratív projektje új dallal jelentkezik

Új dallal jelentkezett az Everything Is Recorded - megjelent a "Show Love" Syd és Sampha közreműködésével. A kollaborációkon alapuló, izgalmas projekt mögött nem más áll, mint Richard Russell zenei producer, aki nem mellesleg az XL Recordings kiadó feje. A friss szerzeményhez egy igazán kreatív dalszöveg videó is társul Mahaneela rendezésében; a kisfilmben frappáns módon egy stúdió falai közé csöppenünk, és a keverőpultra ragasztott papírcsíkokról, kézírással odafirkantva követhetjük nyomon a dalszöveget. Richard egyébként is a mestere a kreatív és egyedi megoldásoknak - a kislemez borítója, illetve annak minden példánya kézzel festve, egyedileg készült.

Az Everything Is Recorded projekt ezúttal Sydet és Samphát hívta táncba. Augusztusban Richard Russell már mesélt az amerikai dalszerző-énekesnő-DJ és szintén zenei producer Syddel való munkáról Zane Lowe Beats 1 rádióműsorában. A "Show Love" Russel védjegyének számító ütőhangszereket elektronikával vegyítő mocorgásával kezd, mely összefonódik a londoni művész, Sampha bevezető versszakával, majd boldogan átnyargal Syd neo-soul R&B-jére. A dal a BBC1Xtra MistaJam című műsorában került először bemutatásra.

Hallgasd meg a "Show Love" feat. Syd & Sampha"-t és csekkold a dalszöveg videóit ITT!

Russell előszeretettel szemeli ki kedvenc előadóit a közös munkára. A "Show Love" feat. Syd & Sampha" -t megelőző trackje, a "Mountains Of Gold" is változatos felállással operált. Samphát már ekkor "megszerezte magának", illetve olyan egyéb elismert művészek vettek részt a dal megalkotásában, mint a francia-kubai ikerlányduó, az Ibeyi, a New York-i rapper, Wlki és a Los Angeles-i jazz titán, Kamasi Washington

A "Mountains Of Gold" egy Nick Walter-rendezte videó társaságában érkezett, melyet Los Angelesben forgattak Kaner Flex, Lisa-Kainde Diaz (Ibeyi), Mela Murder, Naomi Diaz (Ibeyi), Infinite, Sampha, Wiki, Kamasi Washington, Hardy Blechman, Richard Russell és Quincy Jones részvételével.

 

A "Mountains of Gold"-ban egy dalon belül hallhatsz rengeteg erős és különböző személyiséget és hangot, az egész mégis egyenletes marad. Mindenkinek rengeteg tér jutott. - Richard Russell

 

Nézd meg a ‘Mountains Of Gold’ videóját ITT!

Mindkét kiadvány lenyűgöző képet nyújt arról az együttműködésről és kísérletezésről, ami Russell londoni stúdiójában, a The Copper House-ban folyt az elmúlt évek során. Ez a helyszín mondhatni a kreatív második otthonává vált az ott megforduló énekesek és zenészek forgatagának, létrehozva egy mixet a hagyományos felvételrögzítések hangulata és a terjengős, gátlástalan élő jamelések keverékéből. 

Russull producerként közreműködött többet között Bobby Womack, Damon Albarn, az Ibeyi és Gil Scott-Heron zenei anyagain. Debütáló EP-je, a "Close But Not Quite" májusban jelent meg, és a korábban emlegetettekhez hasonlóan eklektikus szereplő-listát tudhat magáénak, Sampha, Giggs, Obongjayar, Tic, Warren Ellis, Infinite, Mela Murder, Green Gartside és Baluji Shrivastav közreműködésével.

Everything Is Recorded - Show Love sajtóanyag

DOCX - 7.7 Mb

EVERYTHING IS RECORDED - Mountains Of Gold PR1.docx

DOCX - 1.4 Mb

Show Love - dalszöveg

DOCX - 66 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.