Féktelen, felturbózott Ibeyi-performansz a The Late Show színpadán

Az ikerlányduó "Deathless" című dalát adta elő vendégelőadókkal kiegészülve Stephen Colbert műsorában

Nincs is jobb energialöket a tavasz megkezdéséhez, mint a francia-kubai ikerduó legújabb fellépése. Az Ibeyi-lányok naptárja mostanában roskadozik a különleges előadásoktól: nemrég megfordultak az NPR Tiny Desk sorozatában, a Live From Here with Chris Thile műsorában, legutoljára pedig Stephen Colbert legendás műsorában, a The Late Show-ban léptek színpadra, ahol szeptemberben megjelent "Ash" című albumuk "Deathless" című dalát öltöztették megújult köntösbe. A szerzeményt Lisa-Kaindé Diaz írta, egy negatív, faji megkülönböztetésen alapuló rendőrségi élménye nyomán. "A Deathless-t úgy írtam, hogy egy himnusz lehessen minden embernek, minden kisebbségnek. Mindenkinek, aki jelentéktelennek, kicsinek és elhanyagoltnak érzi magát. Szeretném, ha ezek az emberek meghallgatnák ezt a dalt és legalább három percre hatalmasak, erőteljesek és halhatatlanok legyenek."

Habár a testvérek akkor is elsöprik közönségüket, mikor kettesben prezentálják afrikai ritmusokkal átszőtt, jazz-t soullal és hip-hoppal elegyítő dallamaikat, ám mostani produkciójukra rátett egy lapáttal a Harlem Gospel kórus csatlakozása és Isaiah Barr (OnyxCollective) szenvedélyes játéka. Harcias, féktelen, ősi, női energiák törtek felszínre az erőteljes, vörös-fekete színekben pompázó térben.

“Látni az Ibeyi-t élőben egy hidegrázós, bájos és gyógyító élmény volt" The Stranger

Nézd meg az Ibeyi-lányok - Lisa-Kaindé Diaz és Naomi Diaz - temperamentumos duójának egyszerre baljós, mégis parázsló, himnusznak beillő dalát ebben a felturbozótt verzióban, IDE KATTINTVA!

Az "Ash" megjelenésének ünnepléseként az ikrek 2018-ban is folytatják világkörüli turnéjukat, márciusban francia és európai dátumokkal, majd áprilisban Észak-Amerikában. Másodszorra is fellépnek a Coachella fesztiválon, végigjárják San Franciscót, San Diegót és Austint. Augusztusban csatlakoznak David Byrne turnéjához. További infók itt!

 

"Az Ibeyi-lányok a milleniumi generáció zenei és spirituális vezetői." - Miami Herald

 

Ibeyi 2018 turnédátumok

Dél-Amerika 

4-20-2018 - MEXICO, El Plaza Condesa

Európa

6-01-2018 - BARCELONA (ES), Primavera Sound

6-02-2018 - PARIS (FR), We Love Green

6-15-2018 - MANNHEIM (DE), Maifeld Derby

6-30-2018 - CLERMONT-FERRAND (FR), Europavox

7-06-2018 - LIÈGE (BE), Ardentes Festival

9-21-2018 - HAMBURG (DE), Reeperbahn Festival

10-16-2018 - PARIS (FR), L’Olympia

Egyesült-Államok

4-13-2018 - SAN FRANCISCO (US) The Fillmore                                                                  

4-15-2018 - INDIO (US), Coachella Festival

4-16-2018 - SOLANA BEACH, Belly Up                     

4-18-2018 - AUSTIN (US), The Mohawk                                 

4-22-2018 - INDIO (US), Coachella

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.