Fonogram-díjat kapott a The xx "I See You" című albuma!

Rajta a slágerek: I Dare You, Say Something Loving, On Hold, Lips, A Violent Noise és a Dangerous

Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb elektronikus indie-pop triója 2017-ben megváltotta a világot: a The xx csapata 2017. január 13-án megjelent "I See You" című lemezével bejárta a világot, százezrek előtt adták elő legjobb felvételeiket Európában, Észak- és Dél-Amerikában és Ázsiában egyaránt.

"I Dare You", "Say Something Loving", "On Hold", "Lips", "A Violent Noise"... és még ennél is több dalukra készült klip, remix vagy valamilyen videó az év folyamán. A rendkívül termékeny év meghozta az eredményét, hisz nemrég Brit Awards-ra jelölték a csapatot, hazánkban pedig a Fonogram - Magyar Zenei Díj mezőnyében az év külföldi elektronikus albuma vagy hangfelvétele kategória nyertese lett az "I See You".

A The xx ezzel duplázott, ugyanis egy éve ilyenkor az "On Hold" című kislemez emelkedett ki annyira a jelöltek közül, hogy a szakmai közönség bizalmat szavazzon a trió zenei kalandjainak. Megérte, hisz az "I See You" című albummal, majd annak deluxe változatával a 3 tag bizonyította a világnak, hogy az indie és a pop határán kiválóan tudnak zsonglőrködni az elektronikus kísérletezés eredményeként létrejött dalokkal.

A csapat 2018. május 21-én folytatja turnéját Angliában és Írországban, majd Spanyolország, Portugália és Németország után a július végi New York-i fellépésük következik.

The xx - I See You (Deluxe)

Kiadó: Young Turks Recordings

HALLGASD MEG!

Spotify | Deezer

NÉZD MEG!

YouTube playlist

The xx - I See you biográfia

DOCX - 181 Kb

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.