Fonogram-díjra jelölték a Queens Of The Stone Age "Villains" című albumát!

A zenekar a júniusi budapesti koncertje előtt rangos szakmai díjra esélyes

A 2018. március 7-én megrendezendő Fonogram - Magyar Zenei Díj egyik nemzetközi kategóriájának esélyese lett a Queens Of The Stone Age 2017. augusztus 25-én megjelent "Villains" című albuma.

A 2018. június 21-én a Budapest Parkban koncertező zenekar aktuális lemeze bekerült "az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele" kategória top 5 mezőnyébe, ahonnan zenei szakemberek fogják kiválasztani a Fonogram-díjra érdemes korongot.

A Queens Of The Stone Age 9 friss felvétellel, többek közt a már jól ismert "The Way You Used To Do", a "The Evil Has Landed" és a "Feet Don't Fail Me" című szerzeményekkel jelentetett meg új albumot tavaly nyár végén. A Mark Ronson produceri munkájával készült zenei anyag készítése közben egy refrén erejéig betoppant szerzőként Iggy Pop is!

Hallgasd meg a "Villains" című albumot »

"A 'Villains' cím (Gonoszok, Gazemberek) nem politikai állásfoglalás. Semmi köze nincs Trumphoz vagy bármi ilyen baromsághoz. Egyszerűen csak 1) egy szó, ami fantasztikusan néz ki és 2) utalás arra, hogy minden helyzetben háromféle verzió létezik: a tiéd, az enyém, és az, ami a valóságban történt... Mindenkinek szüksége van valakire vagy valamire, ami ellen kikelhet - ez az ő gonosz szelleme. Ez egy örök ellentét. Ezt nem tudod irányítani. Az egyetlen dolog, amit valóban befolyásolni tudsz az, hogy mikor lépsz át rajta" - meséli Joshua Homme, a QOTSA frontembere.

Több száz legendás koncerttel, emlékezetkiesésekkel és megmagyarázhatatlan sérülésekkel később, egy egész éven át tartó turné után Iggy Poppal, illetve több Grammy-jelölést követően a Queens Of The Stone Age ismét feltűnik a színen új sebhelyekkel és valahogy - furcsa mód - csinosabban, szerencsét hozó hetedik, "Villains" című albumával, amely augusztus 25-én jelent meg a Matador Records gondozásában. A rajongók kedvéért a zenei anyag a CD és a digitális formátum mellett deluxe és standard vinylen is napvilágot látott.

A "Villains" című albumon a következő dalok szerepelnek:

             1. Feet Don’t Fail Me
             2. The Way You Used To Do
             3. Domesticated Animals
             4. Fortress
             5. Head Like A Haunted House
             6. Un-Reborn Again
             7. Hideaway
             8. The Evil Has Landed
             9. Villains Of Circumstance

Mark Ronson producer és Mark Rankin társproducer mellett a „Villains” keverési munkáját Alan Moulder végezte. Ez a Queens Of The Stone Age első albuma azóta, hogy 2013-ban a „...Like Clockwork” első alkalommal került az albumlisták élére az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Belgiumban, Írországban, Portugáliában, Skóciában, második helyen állt az Egyesült Királyságban, Kanadában, Svájcban, Norvégiában, Új-Zélandon, Finnországban... de komolyan, ki tudja ezt már fejben tartani...? Csakúgy, mint a visszatérő brit grafikus, Boneface lenyűgöző munkája, a „...Like Clockwork” világ körüli sikerét hozó zenei jellemvonások - alapító/gitáros/vokalista/szövegíró Joshua Homme, Troy Van Leeuwen (gitár, billentyű), Michael Shuman (basszus), Dean Fertita (billentyű, gitár), Jon Theodore (dob) - semmit nem veszítettek egyediségükből, sőt néhány megfelelő új csavarral tovább tudták fokozni a visszatérést megelőző várakozást. Ahogy Homme fogalmaz:

„A lemez készítése közben a legfontosabb szempont a hangzásvilágunk áthangszerelése volt, és hogy megválaszoljuk magát a kérdést: ’milyen is valójában a hangzásunk?’”

„Ha nem tudsz jó első lemezt készíteni, akkor hagyd is abba - de ha kijössz egy jó lemezzel, és utána sorra csinálod a többit, a hangzásban viszont nem fejlődsz, az eredeti hangzás paródiájává válsz.”

 

A Queens Of The Stone Age zárt és magabiztos világán belüli szerepéről Mark Ronson ezt mondja:

„A Queens azóta a kedvenc rock’n’roll bandám, amióta 2000 nyarán besétáltam a Sunseten lévő Towerbe, és megvettem a ’Rated R’ című albumot, ezért elképesztően szürreális érzés volt, amikor befogadtak a titkos kalózklánjukba, vagy ahogy Josh hívja, a ’jakuzziba’. Tudtam, hogy csak azért, mert hatalmas rajongójuk vagyok, még nem leszek örökké jakuzzi tag. Az album készítése közben a zenei hőseimet több alkalommal olyasmit láttam alkotni, amelyről biztosan tudtam, hogy a kedvenc pillanataim lesznek majd valamelyik Queens-albumon. Az, hogy ennek részese lehetek, egyenesen álomszerű volt - mint egy nagyon mély, sötét és csodálatos álom.”

 

Mark Rankin, az együttessel régóta együtt dolgozó társproducer, hozzátette:

„A tűzkeresztséget jelentő ’...Like Clockwork’ után izgatottan mentem ismét a stúdióba azzal a kihívással, hogy megtaláljuk az album hangzását, főleg, hogy az alkotási folyamatban most már ott volt Ronson is. Az albumot modern alapokra, ugyanakkor teljesen organikus módon akartuk kidolgozni: miközben a zene élőben szól, mintha felhúznánk egy függönyt, és amiről azt gondoltad, hogy elektronikus zene, kiderül, hogy valójában élő, a dolgok pedig a valóságban nem azok, mint aminek elsőre tűnnek... Amit csináltunk, az előre mutató, mégis összetéveszthetetlenül Queens.”

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.