Ismerd meg a szemtelenül fiatal legénységű, glam-rockban utazó Starcrawler debütáló albumát!

Megérkezett a szemtelenül fiatal legénységű, glam-rockban utazó Starcrawler debütáló albuma! A 10 szerzeményt tartalmazó kiadványt a csapat első számú rajongójánál, Ryan Adams-nél rögzítették, aki szerint "Ez a 'csillag-lánctalpas' lemez le fogja hámozni a festéket az agyadról" ... "A Starcrawler eszméletlenül, őrülten jó. Hamarosan uralni fogják a galaxist."

A Starcrawler egy négytagú banda extravagáns frontembere Arrow de Wilde, a gitárosa Henri Cash, a dobok mögött Austin Smith tombol, a basszusgitáros pedig Tim Franco. A legfiatalabb tag 16, a legidősebb 22 éves. Az angol Gigwise így fogalmazott velük kapcsolatban: "A Starcrawler egyszerűen a legizgalmasabb és legjobb banda a Rough Trade kiadójánál az utóbbi években." A négyest üvöltő riffek és mennydörgő ütemek jellemzik, melyek tüzes élő műsoraik alkalmával, kombinálva Wilde másvilági vonzerejével, igazán elragadó egyveleget alkotnak. 

Kevéssel az album megjelenés előtt látott napvilágot két daluk, a “Train” és a “Pussy Tower” – melyeket “I Love LA” című dalukkal együtt a French TV  Album de la Semaine című műsorában is előadtak. Nézd meg a frenetikus performanszot ITT

Hallgasd meg a lebilincselő albumot ITT!

"Nincs még egy olyan hely, mint L.A.," nyilatkozta Arrow. "Elbűvölő. Egyrészt az egyik legsötétebb hely, amit csak el tudsz képzelni, ugyanakkor csillogó, elragadó és csábító. Szerintem ez az, amit a Starcrawlerrel vissza akartunk adni." Ez pedig debütáló albumukon sikerült is nekik, mint ahogy annak a hangulatnak a tökéletes közvetítése is, hogy elég fiatal vagy ahhoz, hogy kockáztass, elég okos vagy ahhoz, hogy a kockázatos helyzetekből jutalommal távozz és akármilyen zűrzavar után jól nézz ki.

A dinamikus los angeles-i négyes tagjai 2016-os debütálásuk óta tartják izzásban szülővárosuk közönségét. Zenéjük számtalan zenei vonalból táplálkozik, akárcsak az énekes, Arrow de Wilde, akinek intenzív lényében és hangjában egyesül a hard rock, a glam-rock érzékenysége és a metál fenyegetése.

"A Black Sabbath sludgy-, doom-hatású riffjei keverednek a The Runaways sürgető pop-punkjával, tisztán látszódik, hogy a los angeles-i Starcrawler bandájának DNS-e mélyen az 1970-es években gyökerezik." - fogalmazta meg legújabb albumuk kapcsán a The Guardian.

 

STARCRAWLER – ALBUM DALLISTA

1. Train

2. Love’s Gone Again

3. I Love LA

4. Different Angles

5. Chicken Woman

6. Pussy Tower

7. Full of Pride

8. Let Her Be

9.Tears

10. What I Want

 

Nemrég forgattak videóklipet “I Love LA” című dalukhoz, melyet Wilde anyukája, a híres fotográfus Autumn de Wilde rendezett. A kisfilm szórakoztató és bolondos tisztelgés az álmodozók városa előtt.

Nézd meg ITT!

Jelenleg az Egyesült Királyságban és Európában kalandoznak, majd turnéjuk az Egyesült Államok keleti partján folytatódik tovább.

 

STARCRAWLER TURNÉDÁTUMOK

Feb 13th – Boston, MA – Great Scott

Feb 15th – Philadelphia, PA – Johnny Brenda’s

Feb 16th – Brooklyn, NY – Rough Trade

Feb 17th – Washington, DC – DC9

Feb 19th – Toronto, ONT – The Garrison

Feb 20th – Pontiac, MI – Crofoot Ballroom (Pike Room)

Feb 22nd – Columbus, OH – The Basement

Feb 23rd – Chicago, IL – Empty Bottle

 

 

Néhány angol nyelvű vélemény a Starcrawler munkásságáról:

“Pussy Tower” is an insouciant duet with guitarist Henri Cash built around a chorus – “She gives me head” – that comes on like The Cramps reborn for the Instagram generation.” – Q MAGAZINE

Arrow de Wilde is what would have happened if Ozzy Osbourne and Patti Smith had got together in 1975 and had a kid” – Classic Rock

Glam – shock Los Angeles delinquents find hope for rock n’ roll”  - Mojo

Step back, mopey indie rock singers, because a wild young lead vocalist named Arrow de Wilde has been tearing through the city, kicking up rock ’n’ roll dust with the force of the Tasmanian Devil.” – Los Angeles Times

Starcrawler Channels the Most Iconic '90s Rock Groups in the BEST Way” – Teen Vogue

Tales of de Wilde’s onstage antics could fill a dissertation, as this performance poises equatable only to the likes of Iggy and the Stooges onstage debauchery, the PJ Harvey Trio’s lightning god rock, and the sexually charged cabaret no wave of Lydia Lunch. Ultimately, Starcrawler are simply the most exciting - and best - band Rough Trade have signed in years." – Gigwise

Starcrawler DeLaSemaine.docx

DOCX - 433 Kb

Starcrawler biográfia

DOCX - 144 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.