Jack White március 23-án új albummal jelentkezik "Boarding House Reach" címmel

A lemez egy testamentum az utókor számára az ikon kreatív energiáiról és bátor művészi ambícióiról

A Jack White-rajongók számára nem is kezdődhetne jobban az év; a 12 Grammy-díjjal büszkélkedő ikon friss kislemeze, a két szerzeményt tartalmazó "Connected By Love" megjelenése mellett bejelentette várva-várt, harmadik szóló albumának érkezését is. A "BOARDING HOUSE REACH"-re négy évet kellett várnunk, viszont 2018. március 23-án végre testet ölt.

Jack White szélesre tárja zenei palettáját talán eddigi legambiciózusabb anyagán, a "BOARDING HOUSE REACH" című lemezen, melyen egyszerre időtlen és modern dalok garmadáját vonultatja majd fel. A kiadvány spártai körülmények között, a Jack búvóhelyéül szolgáló lakásban született, ahol semmiféle külvilági zaj és történés nem zavarhatta meg az alkotás folyamatát. White kizárólag azt a típusú felszerelést használta, amit 15 éves korában. Az album figyelemreméltó hangzásbéli sokszínűséggel operál: ropogó rock'n'roll, electro, hard funk, proto punk, hip hop, gospel blues és még country is felfedezhető a zenei világában - természetesen valamennyi White páratlan látomásaihoz és nyughatatlan kísérletezgetéseihez szabva.

A "BOARDING HOUSE REACH" mondhatni egy testamentum az utókor számára Jack White kreatív energiáiról és bátor művészi ambícióiról.

A lemezen a multiinstrumentalista White énekel, akusztikus és elektromos gitározik, dobol, orgonán és szintetizátoron játszik. Mellette zseniális zenészek tartják a frontot: a dobok mögött Louis Cato (Beyoncé, Q-Tip, John Legend, Mariah Carey), a basszusgitároknál Charlotte Kemp Muhl (The Ghost of a Saber Tooth Tiger) és NeonPhoenix (Kanye West, Lil Wayne, Jay-Z), a szintetizátoroknál DJ Harrison és Anthony "Brew" Brewster (Fishbone, The Untouchables), a billentyűknél Neal Evans (Soulive, Talib Kweli, John Scofield) és Quincy McCrary (Unknown Mortal Orchestra, Pitbull), az ütős szekcióban Bobby Allende (David Byrne, Marc Anthony) és Justin Porée (Ozomatli), a háttérvokáloknál Esther Rose és Ann & Regina McCrary. Illetve régebbi közreműködők is felbukkantak, pl. a doboknál Daru Jones (Nas, Talib Kweli) és Carla Azar (Autolux, Depeche Mode, Doyle Bramhall II). Az énekes-dalszerző C.W. Stoneking az "Abulia and Akrasia" erejéig csatlakozott. 

A produceri munkálatokat Jack White nem adta ki a kezei közül, a felvételek a nashville-i Third Man Studióban, a New York-i Sear Soundban és a Los Angeles-i Capitol Studióban zajlottak. A keverést White-tal karöltve Bill Skibbe és Joshua V. Smith végezték a Third Man Stúdióban.

Az anyag beharangozó kislemeze, a "Connected By Love" nem csupán online érhető el, hanem 7 inches vinyl formájában is beszerezhetik a legnagyobb fanatikusok. A single címadó dalához videóklip is készült Pasqual Gutierrez rendezésében. 

Nézd meg itt!

 

A két friss jövevényt pozitív visszhang fogadta, íme néhány angol nyelvű vélemény: 

Billboard - "a classic White confessional blues burner"

Entertainment Weekly - "a searing, organ-lined plea to a former flame" 

NPR's Bob Boilen - "it's a blend of old guitar blues that is simultaneously on the edge of rock's horizon"

Rolling Stone - "The four-year wait is over, Jack is back with the blistering first single" 

 

A "BOARDING HOUSE REACH"-ből egy különleges csomag is napvilágot lát, melyben az album többek között egy limitált példányszámú, színes vinyl formájában is fellelhető lesz. A Vault Package #35-re a mai naptól január 31-ig áll nyitva a felirakozás lehetősége. Az egyedi borítóval rendelkező kiadásban az összes dalszöveg helyet kap. A "BOARDING HOUSE REACH" Vault csomagjában egy két trackes, 7-inch demo is szerepel, rajta a "Connected By Love" - eredeti címén "Infected By Love" - és a "Why Walk a Dog?" hipnotikus, kezdeti verzióival. Ezeken kívül különleges fotókkal és Jack Whie költészetével is találkozhatnak a rajongók.

A különleges csomagok tartalmának böngészéséért kattints IDE!

White a "BOARDING HOUSE REACH" megjelenésének ünneplését nagy fesztiválok főfellépőjeként pörgeti majd csúcsra, pl. a GA's Shaky Knees Music Festival, a Boston Calling és a New York-i Governor's Ball Music Festival színpadain. 

  

BOARDING HOUSE REACH DALLISTA

1. Connected By Love

2. Why Walk A Dog?

3. Corporation

4. Abulia and Akrasia

5. Hypermisophoniac

6. Ice Station Zebra

7. Over and Over and Over

8. Everything You've Ever Learned

9. Respect Commander

10. Ezmerelda Steals The Show

11. Get In The Mind Shaft

12. What's Done Is Done

13. Humoresque

Jack White Album PR

DOCX - 258 Kb

Jack White biográfia (docx)

DOCX - 57 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.