Megjelent az Everything Is Recorded debütáló albuma egy különleges videó kíséretében

Everything Is Recorded In Residence ~ varázslatos, helyspecifikus installáció és koncertek egy elhagyatott londoni moziban

A várva várt albumának február 16-i megjelenésével párhuzamosan az Everything Is Recorded (vagyis az XL Recordings kiadó vezetője, a zenész és zenei producer, Richard Russell) új videóval érkezett "Everything Is Recorded (feat. Sampha & Owen Pallett)" című szerzeményéhez. A képi világért ezúttal Russell barátja, régi szövetségese, az elismert vizuális művész, Toby Ziegler felelt. A végeredmény az online keresőrendszerek algoritmusaival való kísérletezéseiből született. Több mint 3000 látszólag véletlenszerű, nem összeillő kép felhasználásával Ziegler egy affektív és személyes képsort alkotott, mely a Russell és Sampha által kreált muzsika által kiváltott érzelmeken alapult. 

Nézd meg az ‘Everything Is Recorded (feat. Sampha & Owen Pallett)’ videóját ITT!

Toby Ziegler videójának mélyebb kontextualizálása érdekében olvasd el ezt: It’s Nice That!

Az Everything Is Recorded videó egyébként múlt héten, február 14. és 17. között az Everything Is Recorded In Residence projekt, vagyis Russell és Ziegler kollaborációjának részeként került levetítésre egy elhagyatott londoni moziban, ahol az emeleten Ziegler három különleges, Everything Is Recorded zenéjére fókuszáló videót vetített, a földszinten pedig egy helyspecifikus szobrászati installációt hozott létre, ami Russell zenei projektjének első élő debütálásának adott otthont, két koncert erejéig, melyek közül mindkettő telt házas lett. Nem meglepő módon, hisz olyan közreműködők színesítették, mint Sampha, Ibeyi, Infinite, Obongjayar, Mela Murder, Green Gartside, Rachel Zeffira és Infinite, akik a műsorok lezajlása után is folytatták a nagyközönség számára is nyitott próbát a helyszínen. 

Everything Is Recorded debütáló albuma, az "Everything Is Recorded by Richard Russell" február 16-án látott napvilágot és eklektikus nemzetközi és intergenerációs közreműködői listával büszkélkedhet. Sampha, Obongjayar, Kamasi Washington, Damon Albarn, Giggs, Ibeyi, Wiki, Syd, Rachel Zeffira, Infinite, Green Gartside, Peter Gabriel és Owen Pallett mind-mind kivette belőle a részét.

A lemezt Russell nyugat-londoni stúdiójában, a The Copper House-ban rögzítették, ami az elmúlt pár év alatt mondhatni a kreatív második otthonává vált az ott megforduló énekesek és zenészek forgatagának, létrehozva egy mixet a hagyományos felvételrögzítések hangulata és a terjengős, gátlástalan élő jamelések keverékéből. Hála Russel és együttműködői szabadon szárnyaló, baráti közös munkájának egyszerre lelkes, idõtlen és modern végeredmény született.

A BBC Radio 1-on Annie Mac műsorában egy live session is rögzítésre került Sampha, Ibeyi és Infinite társaságában. Hallgasd meg ITT!

 

Néhány angol nyelvű vélemény Everything Is Recorded munkásságáról:

A masterclass in the art of collaboration” – Q Magazine

A wonderful, enveloping new album” - Sunday Times

The embodiment of pure, creative freedom” - Noisey

A considered and part-beautiful record” - DJ

Some magical music… A subtle and seamless love note to music” - Record Collector

Impressively intimate and cohesive… demonstrating his ability to combine a classic soul sensibility with modern and hip hop indebted production techniques.” – Mixmag

Everything Is Recorded (feat. Sampha & Owen Pallett) dalszöveg

DOCX - 65 Kb

Everything Is Recorded (feat. Sampha & Owen Pallett) videó sajtóanyag

DOCX - 548 Kb

Everything Is Recorded by Richard Russell Album dalszövegek

DOCX - 65 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.