Megjelent Jack White vadonatúj szólóalbuma, a "Boarding House Reach"

A lemez egy testamentum az utókor számára a zenei ikon kreatív energiáiról és bátor művészi ambícióiról

Jack White harmadik szólóalbumára, a "BOARDING HOUSE REACH"-re négy évet kellett várnunk, viszont végre testet öltött, és minden várakozásunknak eleget tesz - sőt még talán túl is szárnyalja azokat. A 12 Grammy-díjjal büszkélkedő ikon friss kiadványába öt hipnotikus single által már korábban belekóstolhattak a rajongók - sorban érkezett róla a "Connected by Love", a "Respect Commander", a "Corporation", az "Over and Over and Over" és legutóbb az "Ice Station Zebra" című szerzemény. 

Hallgasd meg az egész lemezt ITT!

Jack White szélesre tárja zenei palettáját talán eddigi legambiciózusabb anyagán, a "BOARDING HOUSE REACH" című lemezen, melyen egyszerre időtlen és modern dalok garmadáját vonultatja fel. A kiadvány spártai körülmények között, a Jack búvóhelyéül szolgáló lakásban született, ahol semmiféle külvilági zaj és történés nem zavarhatta meg az alkotás folyamatát. White kizárólag azt a típusú felszerelést használta, amit 15 éves korában. Az album figyelemreméltó hangzásbéli sokszínűséggel operál: ropogó rock'n'roll, electro, hard funk, proto punk, hip hop, gospel blues és még country is felfedezhető a zenei világában - természetesen valamennyi White páratlan látomásaihoz és nyughatatlan kísérletezgetéseihez szabva.

A "BOARDING HOUSE REACH" mondhatni egy testamentum az utókor számára Jack White kreatív energiáiról és bátor művészi ambícióiról.

A lemezen a multiinstrumentalista White énekel, akusztikus és elektromos gitározik, dobol, orgonán és szintetizátoron játszik. Mellette zseniális zenészek tartják a frontot: a dobok mögött Louis Cato (Beyoncé, Q-Tip, John Legend, Mariah Carey), a basszusgitároknál Charlotte Kemp Muhl (The Ghost of a Saber Tooth Tiger) és NeonPhoenix (Kanye West, Lil Wayne, Jay-Z), a szintetizátoroknál DJ Harrison és Anthony "Brew" Brewster (Fishbone, The Untouchables), a billentyűknél Neal Evans (Soulive, Talib Kweli, John Scofield) és Quincy McCrary (Unknown Mortal Orchestra, Pitbull), az ütős szekcióban Bobby Allende (David Byrne, Marc Anthony) és Justin Porée (Ozomatli), a háttérvokáloknál Esther Rose és Ann & Regina McCrary. Illetve régebbi közreműködők is felbukkantak, pl. a doboknál Daru Jones (Nas, Talib Kweli) és Carla Azar (Autolux, Depeche Mode, Doyle Bramhall II). Az énekes-dalszerző C.W. Stoneking az "Abulia and Akrasia" erejéig csatlakozott. 

A produceri munkálatokat Jack White nem adta ki a kezei közül, a felvételek a nashville-i Third Man Studióban, a New York-i Sear Soundban és a Los Angeles-i Capitol Studióban zajlottak. A keverést White-tal karöltve Bill Skibbe és Joshua V. Smith végezték a Third Man Stúdióban.

A "BOARDING HOUSE REACH"-ből egy különleges csomag is napvilágot lát, melyben az album többek között egy limitált példányszámú, színes vinyl formájában is fellelhető. Az egyedi borítóval rendelkező kiadásban az összes dalszöveg is helyet kap. A "BOARDING HOUSE REACH" Vault csomagjában egy kéttrackes, 7" demo is szerepel, rajta a "Connected By Love" - eredeti címén "Infected By Love" - és a "Why Walk a Dog?" hipnotikus, kezdeti verzióival. Ezeken kívül különleges fotókkal és Jack Whie költészetével is találkozhatnak a rajongók. A különleges csomagok tartalmának böngészéséért kattints IDE!

White a "BOARDING HOUSE REACH" megjelenésének ünneplését nagy fesztiválok főfellépőjeként pörgeti majd csúcsra, pl. a GA's Shaky Knees Music Festival, a Boston Calling és a New York-i Governor's Ball Music Festival színpadain. 

Jack egyébként sok interjút adott mostanában vadonatúj kiadványa kapcsán, íme az egyik.

 

BOARDING HOUSE REACH DALLISTA

1. Connected By Love

2. Why Walk A Dog?

3. Corporation

4. Abulia and Akrasia

5. Hypermisophoniac

6. Ice Station Zebra

7. Over and Over and Over

8. Everything You've Ever Learned

9. Respect Commander

10. Ezmerelda Steals The Show

11. Get In The Mind Shaft

12. What's Done Is Done

13. Humoresque

Jack White biográfia (docx)

DOCX - 57 Kb

Jack White Album PR

DOCX - 258 Kb

Jack White interjú szöveges kivonat

DOCX - 25 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.