Megjelent Josienne Clarke & Ben Walker legújabb albuma, a "Seedlings All"!

Merüljünk el a lágy melankóliában!

A többszörös díjnyertes, folk területen mozgó brit páros, Josienne Clarke & Ben Walker új albuma, a ‘Seedlings All’ március 23-án látott napvilágot. Egyik lenyűgöző beharangozó dalához, a ‘Chicago’-hoz videóklip is készült, a díjnyerts filmes, Bob Gallagher jóvoltából. Csekkold a kisfilmet ITT! És fedezd fel a másik beharangozó szerzeményt, a 'Bathed In Light'-ot is, ITT!

Aztán pedig irány az album

’Seedlings All' Josienne Clarke & Ben Walker számára egy különleges album, Clarke számára ez az eddigi legszemélyesebb munkájuk:

"Most először ki vagyok szolgáltatva egy rakat dal által, amik megjelenítik a bizonytalanságaimat, a kudarctól való félelmemet és a felfuvalkodott büszkeségemet. A saját, személyes gondolataimmal és érzéseimmel foglalkoznak; egy ilyen karrier hajtásának a valóságával, a személyes kapcsolatok, körülmények és életstílus árával és felteszik a kérdést - "Még mindig megéri?". Próbálnak egy belső egyensúlyt teremteni egy olyan környezetben, ami egyáltalán nem nyújt semmiféle egyensúlyt vagy bizonyosságot. Míg egyik nap minden briliáns, a következő nap minden véget is érhet. Míg az egyik nap álló ovációval zárul, addig a másik úgy kezdődhet, hogy egy üres szobának játszol."

 

A 'Chicago' is egy személyes élmény köré épül, magyarázza Josienne; "Egész nap vezettünk, hogy eljussunk Chicagóba, a peremvárosi hotelünkben öt percünk volt, hogy ledobjuk a táskáinkat és már indultunk is, hogy újabb egy óra utazással Chicago belvárosába érjünk a beállásra. Így is tettünk, a hangpróba jól sikerült, de aztán SENKI nem jött el a koncertre. Volt egy előzenekarunk azon az estén, akiknek annak ellenére, hogy helyiek voltak, úgy tűnt, nincsenek barátaik. Az a fajta koncert volt, amikor elgondolkodsz rajta, hogy megéri-e egyáltalán fellépni, de ragaszkodtunk a szerződéses kötelezettségeinkhez, úgyhogy játszottunk. A műsorunk után az előzenekar egyik tagja azt mondta nekem, hogy a mi zenénkből egy óra "egy kicsit túl hosszú idő", mivel "ez olyan fajta zene, amire figyelned és gondolkodnod kell, márpedig szombat este van és ilyenkor senki sem vágyik erre". Aztán ültem a bárban, szürcsölgettem a Bulliet bourbonomat és arra gondoltam "csessze meg ez az egész, nem csinálom többé, a világ nem az én tehetségemhez való!" Aztán realizáltam, hogy ez hülyeség, és ez a dolgok rendje, nem mi vagyunk a The Beatles, el kell kezdenünk valahol. Az Egyesült Királyságban is előfordult, hogy nem volt közönségünk, ezen át kell esnünk itt is. Szóval főként magammal szerettem volna elbeszélgetni ebben a dalban arról, hogy ne legyek egy hatalmas díva..."

Josienne-t & Bent többször is jelölték már a BBC Folk Awards-on és személyesen kérték fel őket, hogy részt vegyenek Richard Thompson Egyesült Királyságbeli turnéján múlt ősszel. Előző albumuk, a remek kritikákkal büszkélkedő 'Overnight' egyik dala, a 'Something Familiar' immár 4 milliós streamelés felett jár. 

Az új album vinylen, CD-n és digitálisan is elérhető. A limitált számú vinylekhez és CD-khez egy bónusz CD is tartozik, három eddig kiadatlan dallal; a 'When To Then'-el és két feldolgozással, Jackson C. Frank 'Milk And Honey'-jával és Nina Simone 'For All We Know'-jával. 

Josienne & Ben nemrég értek haza egy rendkívül sikeres ausztráliai turnéról, de máris indulnak tovább.

 

Turnédátumok:

Apr 4th – Cookie, Leicester, UK

Apr 5th - Portland Arms, Cambridge, UK

Apr 6th - Colston 2, Bristol, UK

Apr 7th - Clwb Ifor Bach, Cardiff, UK

Apr 8th – Boilerroom,  Guildford, UK

Apr 10th – Arts Centre, Norwich, UK

Apr 11th – Komedia, Brighton, UK

May 2nd - Paper Dress Vintage, London, UK

May 3rd - Paper Dress Vintage, London, UK

 

+ európai dátumok John Smith oldalán:

Nov 20th  -  FR, Paris, Point Ephemere

Nov 21st -  BEL, Leuven, 30CC

Nov 22nd -  BEL, Waregem, De Schakel

Nov 23rd  - BEL, Beveren, Ter Vesten

Nov 24th - BEL, Evergem, Cultur Centruum

Nov 25th  - BEL, Leuven, House Concert - TBC

Nov 28th  - CH, Zurich, Bogen F

Nov 29th  - BEL, Leopoldsburg, Cultur Centruum

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.