Megjelent Josienne Clarke & Ben Walker legújabb albuma, a "Seedlings All"!

Merüljünk el a lágy melankóliában!

JosienneBen-JF-2.jpg

A többszörös díjnyertes, folk területen mozgó brit páros, Josienne Clarke & Ben Walker új albuma, a ‘Seedlings All’ március 23-án látott napvilágot. Egyik lenyűgöző beharangozó dalához, a ‘Chicago’-hoz videóklip is készült, a díjnyerts filmes, Bob Gallagher jóvoltából. Csekkold a kisfilmet ITT! És fedezd fel a másik beharangozó szerzeményt, a 'Bathed In Light'-ot is, ITT!

Aztán pedig irány az album

’Seedlings All' Josienne Clarke & Ben Walker számára egy különleges album, Clarke számára ez az eddigi legszemélyesebb munkájuk:

"Most először ki vagyok szolgáltatva egy rakat dal által, amik megjelenítik a bizonytalanságaimat, a kudarctól való félelmemet és a felfuvalkodott büszkeségemet. A saját, személyes gondolataimmal és érzéseimmel foglalkoznak; egy ilyen karrier hajtásának a valóságával, a személyes kapcsolatok, körülmények és életstílus árával és felteszik a kérdést - "Még mindig megéri?". Próbálnak egy belső egyensúlyt teremteni egy olyan környezetben, ami egyáltalán nem nyújt semmiféle egyensúlyt vagy bizonyosságot. Míg egyik nap minden briliáns, a következő nap minden véget is érhet. Míg az egyik nap álló ovációval zárul, addig a másik úgy kezdődhet, hogy egy üres szobának játszol."

 

A 'Chicago' is egy személyes élmény köré épül, magyarázza Josienne; "Egész nap vezettünk, hogy eljussunk Chicagóba, a peremvárosi hotelünkben öt percünk volt, hogy ledobjuk a táskáinkat és már indultunk is, hogy újabb egy óra utazással Chicago belvárosába érjünk a beállásra. Így is tettünk, a hangpróba jól sikerült, de aztán SENKI nem jött el a koncertre. Volt egy előzenekarunk azon az estén, akiknek annak ellenére, hogy helyiek voltak, úgy tűnt, nincsenek barátaik. Az a fajta koncert volt, amikor elgondolkodsz rajta, hogy megéri-e egyáltalán fellépni, de ragaszkodtunk a szerződéses kötelezettségeinkhez, úgyhogy játszottunk. A műsorunk után az előzenekar egyik tagja azt mondta nekem, hogy a mi zenénkből egy óra "egy kicsit túl hosszú idő", mivel "ez olyan fajta zene, amire figyelned és gondolkodnod kell, márpedig szombat este van és ilyenkor senki sem vágyik erre". Aztán ültem a bárban, szürcsölgettem a Bulliet bourbonomat és arra gondoltam "csessze meg ez az egész, nem csinálom többé, a világ nem az én tehetségemhez való!" Aztán realizáltam, hogy ez hülyeség, és ez a dolgok rendje, nem mi vagyunk a The Beatles, el kell kezdenünk valahol. Az Egyesült Királyságban is előfordult, hogy nem volt közönségünk, ezen át kell esnünk itt is. Szóval főként magammal szerettem volna elbeszélgetni ebben a dalban arról, hogy ne legyek egy hatalmas díva..."

Josienne-t & Bent többször is jelölték már a BBC Folk Awards-on és személyesen kérték fel őket, hogy részt vegyenek Richard Thompson Egyesült Királyságbeli turnéján múlt ősszel. Előző albumuk, a remek kritikákkal büszkélkedő 'Overnight' egyik dala, a 'Something Familiar' immár 4 milliós streamelés felett jár. 

Az új album vinylen, CD-n és digitálisan is elérhető. A limitált számú vinylekhez és CD-khez egy bónusz CD is tartozik, három eddig kiadatlan dallal; a 'When To Then'-el és két feldolgozással, Jackson C. Frank 'Milk And Honey'-jával és Nina Simone 'For All We Know'-jával. 

Josienne & Ben nemrég értek haza egy rendkívül sikeres ausztráliai turnéról, de máris indulnak tovább.

 

Turnédátumok:

Apr 4th – Cookie, Leicester, UK

Apr 5th - Portland Arms, Cambridge, UK

Apr 6th - Colston 2, Bristol, UK

Apr 7th - Clwb Ifor Bach, Cardiff, UK

Apr 8th – Boilerroom,  Guildford, UK

Apr 10th – Arts Centre, Norwich, UK

Apr 11th – Komedia, Brighton, UK

May 2nd - Paper Dress Vintage, London, UK

May 3rd - Paper Dress Vintage, London, UK

 

+ európai dátumok John Smith oldalán:

Nov 20th  -  FR, Paris, Point Ephemere

Nov 21st -  BEL, Leuven, 30CC

Nov 22nd -  BEL, Waregem, De Schakel

Nov 23rd  - BEL, Beveren, Ter Vesten

Nov 24th - BEL, Evergem, Cultur Centruum

Nov 25th  - BEL, Leuven, House Concert - TBC

Nov 28th  - CH, Zurich, Bogen F

Nov 29th  - BEL, Leopoldsburg, Cultur Centruum

Facebookhttps://www.facebook.com/josienneclarkeandbenwalker/Webhttp://josienneandben.com/

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.