Megjelent TORRES új albuma, a PJ Harvey producerével készített "Three Futures"

"A nem mentegetőző alt-pop provokátor, akiből sosem elég" - Rolling Stone

Új albummal jelentkezett a TORRES művésznév alatt alkotó amerikai dalszerző-énekesnő, Mackenzie Scott. Az 4AD kiadónál megjelent "Three Futures" mondanivalóját Scott úgy foglalta össze, hogy a dalok a testünket, mint örömre szolgáló gépezetet boncolgatják.

A "Three Futures", produceri munkálatait a PJ Harvey-vel szintén együtt munkálkodó Rob Ellis végezte, aki TORRES első albumán, a "Sprinter"-en is közreműködött, az album keverését pedig David Tolomei (Beach House, Future Islands) vállalta el.

A lemez meghallgatható ide kattintva »

A korong megjelenését három mágikus dal, és hozzájuk tartozó videóklip előzte meg:

‘Skim’ stream/videó | ‘Three Futures’ stream/videó | ‘Helen In The Woods’ stream/videó

 

Amikor Mackenzie Scott belekezdett a harmadik TORRES-album, a ”Three Futures” munkálataiba, egészen magával ragadta az az elképzelés, miszerint a zenét megtapasztalhatjuk és élvezhetjük mind az öt érzékünk bevetésével. Ez azonban nem teljesen új koncepció, az énekesnő egyik ismertetőjegye a koncertjeit megelőző Palo Santo illatos, világító füstölőfa használata.

TORRES valamennyi dalt teljes fogyasztói élménnyé akarta teremteni; azzal a gondolattal játszott, hogy mi lenne akkor, ha a hallgató nem csupán füleivel tapasztalná meg zenéjét, hanem a szemeivel, az ízlelőbimbóival, a kezeivel, a lábaival, az orrával. Mi lenne, ha még az illatát is érezné? Ezen gondolatok végeredményeként let a “Three Futures” oly eleven és szürreális.

Az album előkészületei alatt Mackenzie könyvekben keresett intellektuális inspirációt: többek között Vladimir Nabokov, Ernest Hemingway, Carrie Brownstein és Alejandro Jodorowsky munkáit választotta múzsáivá. A lemez átfogó lírai témáját, a test ünneplését, a testi örömök feltérképezését főként Ta-Nehisi Coates “Between the World and Me” című munkája inspirálta.

“Rengeteg Kraftwerket, Cant, Kate Bush-t, Portisheadet és Abbát hallgattam, míg a “Sprinter”-rel turnéztam” - mondta Scott. “A “Three Futures”-nél tudtam, hogy meg akarom csinálni a saját trance pop lemezemet, szóval dobgépet használtam, hogy az új dalok legalább felénél az ütem legyen meg először, és aköré írtam a ritmust.”

 

A hipnotikus tekintetű TORRES harmadik lemezanyagát áthatja az élénk hangzás és a spirituális dekadencia. A magávalragadó zene azt sugározza, hogy az önkívületet és az élvezetet előnyben részesíti az önmegtartóztatással szemben. A 2015-ös "Sprinter" merevségével ellentétben, ahol baljós elektronikus elemek sokasága bújkált a megfontolt gitárok árnyékban, a "Three Futures" esetében a gépies groove-ok állnak az előtérben, keretet biztosítva a szaggatott electro-popnak, a gótikus/gót (gothic) textúráknak és krautrock motívumoknak. Mindezt pedig a szuggesztív, boszorkányos énekesnő kifejező éneke teszi abszolút letaglózóvá.

 

"Imádom, mikor egy lemez kibontakozik az idő múlásával, és olyan szeleteit tárja fel, amikre első, második, vagy akár tizedik hallgatásnál senki sem számított volna. Ettől lesz egy album klasszikus - és ez az, amit én el szeretem volna élrni" - mondta Torres.

 

Néhány angol nyelvű vélemény TORRES-ről és a "Three Futures" albumról a szaksajtóban:

“How Torres and St. Vincent Are Subverting Sexualized Rock-Star Archetypes” Vulture

"The dissonant guitars and whirring synths land on the more accessible side of avant-garde rock… though revelling in never quite resolving its melodies”  Uncut [8/10]

“A stunning and important album.” Q

"The new album—Torres’s 4AD debut—is a bold step forward, embracing a glossy, doom-filled sonic palette to compliment the cold power of Scott’s voice.” SPIN’s Most Anticipated 2017 Fall Releases

“Courageously candid in her songwriting and some inspired hybrid of PJ Harvey and Kurt Cobain onstage, she’s proved far too compelling for us not to look anxiously ahead to September’s Three Futures.” Consequence of Sound’s Most Anticipated Albums of Fall 2017

"A gorgeously languid song laced with synths, just barely brimming over with quiet, but subtly menacing guitar work.” NPR Music            

“Truth-bombing songwriter TORRES makes ome of themost darkly powerful indie rock around.” Rolling Stone

"She is singing intensely personal, even florid, lyrics to an unnamed loved one: “We lined the Hudson with our tangents/ You trusted me to love your parents.” The effect is a bit mannered, like we’ve walked in on Scott mid-transformation, but her voice cuts through the murk like an approaching stranger, locking eyes.” Pitchfork

“Rendered with the repressed, vibrant sadness of a Todd Haynes melodrama.” The FADER

 

"Three Futures" tracklista:

1. Tongue Slap Your Brains Out

2. Skim

3. Three Futures

4. Righteous Woman

5. Greener Stretch

6. Helen in the Woods

7. Bad Baby Pie

8. Marble Focus

9. Concrete Ganesha

10. To Be Given a Body

 

TORRES (gitár, vokál) és bandája -- Erin Manning (billentyűk, vokál), Cameron Kapoor (gitár) and Dominic Cipolla (dob) -- ősszel európai turnéra indul, a The Dove & The Wolf alternatív/indie-zenekar társaságában,

 

TORRES európai turnédátumai:

11/4 – REYKJAVIK, IS @ @ Iceland Airwaves

11/7 – MANCHESTER, UK @ Soup Kitchen #

11/8 – LONDON, UK @ Tufnell Park Dome #

11/9 – BRIGHTON, UK @ The Haunt #

11/10 – PARIS, FR @ Le Point Ephemere #

11/11 – AMSTERDAM, NL @ Bitterzoet

11/13 – COLOGNE, DE @ Gebaude 9 #

11/14 – HAMBURG, DE @ Waagenbau #

11/15 – BERLIN, DE @ Kantine am Berghain #

11/16 – MUNICH, DE @ Ampere #

11/18 – BRUSSELS, BE @ Botanique Rotonde #

# = előzenekar: The Dove & The Wolf

TORRES biográfia

DOCX - 12 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.