Megkapta élete első Grammy-díját a The National!

Legújabb lemezükkel a Legjobb alternatív album kategóriában győzedelmeskedtek

A The National ringatóan melankolikus indie rockerei taroltak a vasárnap megrendezett 60. Grammy-gálán! "Sleep Well Beast" címre keresztelt, 7. stúdióalbumukkal elnyerték a Legjobb alternatív album kategóriájának trófeáját, maguk mögé utasítva ezzel olyan ikonikus előadókat, mint a Gorillaz, az Arcade Fire, az LCD Soundsystem vagy a Father John Misty. A banda a Legjobb lemezborító kategóriában is jelölést kapott. A The National most először vált büszke Grammy-díj tulajdonossá, noha egyszer már közel álltak hozzá; 2014-ben szintén a Legjobb alternatív album címéért szálltak versenybe "Trouble Will Find Me" című kiadványukkal.

"El szerettük volna pusztítani mindazt, amit mostanáig alkottunk. Új utak feltárására volt szükségünk" - mesélte korábban hetedik albumukkal kapcsolatban Bryce Dessner. Ennek végeredménye lett a korábbi The National-anyagokhoz képest kísérletezőbb, ám továbbra is szívmelengetően keserédes és mély lemez.

Az album igazi szerelemgyerrekként formálódott, produceri munkálataiért Aaron Dessner felelt, Bryce Dessnerrel és Matt Berningerrel. A keverés Peter Katis munkája, a felvételt Aaron Dessner New York-i stúdiójában hozták tető alá, majd tovább csiszolgatták Berliben, Párizsban és Los Angelesben.

A The National jelenleg világkörüli turnén barangolja körbe a glóbuszt, melynek keretében Európa, Észak-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland is sorra kerül. 

 

Az album dallistája:

Nobody Else Will Be There

Day I Die

Walk It Back

The System Only Dreams in Total Darkness

Born to Beg

Turtleneck

Empire Line

I’ll Still Destroy You

Guilty Party

Carin at the Liquor Store

Dark Side of the Gym

Sleep Well Beast

 

A "Sleep Well Beast" megvásárolható a zenekar americanmary.com weboldalán keresztül CD, digitális és dupla LP formában egyaránt. Hallgasd meg a lemezt itt!

 

The National:

Matt Berninger – ének

Aaron Dessner – gitár, billentyűk

Bryce Dessner – gitár

Bryan Devendorf – dob

Scott Devendorf – basszusgitár

 

THE NATIONAL DISZKOGRÁFIA:

The National (Brassland, 2001)

Sad Songs For Dirty Lovers (Brassland, 2003)

Cherry Tree EP (Talitres Records, 2004)

Alligator (Beggars Banquet, 2005)

Boxer (Beggars Banquet, 2007)

The Virginia EP (Beggars Banquet, 2008)

High Violet (4AD, 2010)

Trouble Will Find Me (4AD, 2013) 

The National Biográfia

PDF - 558 Kb

Sleep Well Beast - dalszövegek

DOCX - 106 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.