Most kiderül, melyik a magyar fesztiválközönség kedvenc The Prodigy-dala!

Elektronikus zenei jubileum: 25 éves a The Prodigy "Experience" című első albuma!

25 éve jelent meg a The Prodigy "Experience" című kultikus albuma olyan feledhetetlen darabokkal, mint az "Out Of Space", az "Everybody In The Place", a "Jericho", a "Wind It Up" vagy a "Your Love". A 3 extrém figurából álló brit formáció a hazai fesztiválkultúra állandó szereplője, színpadi show-juk megunhatatlan, ikonikus dalaik az elektronikus zene örökzöldjei. A The Prodigy idén júliusban a 10. Campus Fesztivál headlinereként lépett színpadra.

27 éves pályafutásuk során olyan kultikus slágereket adtak a világnak, amelyek közül mindenkinek más a favoritja. A nyár folyamán épp ezért elindítottunk egy szavazást, amelyben arra a kérdésre kerestük a választ:

Melyik a kedvenc Prodigy-slágered?

A célzott, de nem reprezentatív szavazás eredményeként kiderült, hogy melyik The Prodigy-dal az igazi befutó a magyar zenehallgatók és koncertre járók körében.

Íme a magyar fesztiválközönség kedvenc The Prodigy-slágerei a szavazatok sorrendjében:

1. Voodoo People (15,5%)
2. Firestarter (15,3%)
3. No Good (Start The Dance) (14,3%)
4. Breathe (10,8%)
5. Omen (10,8%)
6. Smack My Bitch Up (8,6%)
7. Out Of Space (4,7%)
8. Invaders Must Die (4,7%)
9. Poison (4,5%)
10. Spitfire (2,9%)

 

Az eredmények alapján készített Spotify-playlist immár a magyar közönség által leginkább kedvelt top 10-es mezőnyt és további népszerű The Prodigy-slágereket sorakoztat fel. Hallgass Prodigy-dalokat most!

 

A "verseny" láthatóan igen szoros volt, főleg a dobogó három fokán. Az azonban roppant érdekes, hogy a mai "fokmérők", vagyis a YouTube-megtekintések, a stream szolgáltatók (Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play Music) által mutatott értékek és a koncertek hangulata mennyire van vagy mennyire nincs szinkronban.

 

Nehezen listázható és összehasonlítható egy emlék, egy érzés. Ám az "Experience" című album 25 éves évfordulója, valamint a magyar közönség 2017-es szavazatainak elemzése rámutatott arra, hogy talán épp ez adja meg a The Prodigy igazi varázsát: vagyis hogy a trió hosszú évek alatt olyan sok impulzussal látta el a közönséget, hogy a bőség zavarában valószínűleg senkinek nincs egyetlen konkrét, megkérdőjelezhetetlen kedvence tőlük. Több annál inkább.

Experience - Spotifyhttps://open.spotify.com/album/4oYp0l5YRYjomKvXw8Js4oExperience - Deezerhttp://www.deezer.com/hu/album/14880511Experience - iTunes/Apple Musichttps://itunes.apple.com/hu/album/experience/id1051345547Experience - Google Playhttps://play.google.com/store/music/album?id=Bykysiptyty3ks7cuxkzgqlpqoq&tid=song-Ttaezwzj3okjyrno2gaks3ajp4mExperience - Media Markthttp://www.mediamarkt.hu/hu/product/_the-prodigy-experience-cd-9015901.html

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.