Most kiderül, melyik a magyar fesztiválközönség kedvenc The Prodigy-dala!

Elektronikus zenei jubileum: 25 éves a The Prodigy "Experience" című első albuma!

25 éve jelent meg a The Prodigy "Experience" című kultikus albuma olyan feledhetetlen darabokkal, mint az "Out Of Space", az "Everybody In The Place", a "Jericho", a "Wind It Up" vagy a "Your Love". A 3 extrém figurából álló brit formáció a hazai fesztiválkultúra állandó szereplője, színpadi show-juk megunhatatlan, ikonikus dalaik az elektronikus zene örökzöldjei. A The Prodigy idén júliusban a 10. Campus Fesztivál headlinereként lépett színpadra.

27 éves pályafutásuk során olyan kultikus slágereket adtak a világnak, amelyek közül mindenkinek más a favoritja. A nyár folyamán épp ezért elindítottunk egy szavazást, amelyben arra a kérdésre kerestük a választ:

Melyik a kedvenc Prodigy-slágered?

A célzott, de nem reprezentatív szavazás eredményeként kiderült, hogy melyik The Prodigy-dal az igazi befutó a magyar zenehallgatók és koncertre járók körében.

Íme a magyar fesztiválközönség kedvenc The Prodigy-slágerei a szavazatok sorrendjében:

1. Voodoo People (15,5%)
2. Firestarter (15,3%)
3. No Good (Start The Dance) (14,3%)
4. Breathe (10,8%)
5. Omen (10,8%)
6. Smack My Bitch Up (8,6%)
7. Out Of Space (4,7%)
8. Invaders Must Die (4,7%)
9. Poison (4,5%)
10. Spitfire (2,9%)

 

Az eredmények alapján készített Spotify-playlist immár a magyar közönség által leginkább kedvelt top 10-es mezőnyt és további népszerű The Prodigy-slágereket sorakoztat fel. Hallgass Prodigy-dalokat most!

 

A "verseny" láthatóan igen szoros volt, főleg a dobogó három fokán. Az azonban roppant érdekes, hogy a mai "fokmérők", vagyis a YouTube-megtekintések, a stream szolgáltatók (Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play Music) által mutatott értékek és a koncertek hangulata mennyire van vagy mennyire nincs szinkronban.

 

Nehezen listázható és összehasonlítható egy emlék, egy érzés. Ám az "Experience" című album 25 éves évfordulója, valamint a magyar közönség 2017-es szavazatainak elemzése rámutatott arra, hogy talán épp ez adja meg a The Prodigy igazi varázsát: vagyis hogy a trió hosszú évek alatt olyan sok impulzussal látta el a közönséget, hogy a bőség zavarában valószínűleg senkinek nincs egyetlen konkrét, megkérdőjelezhetetlen kedvence tőlük. Több annál inkább.

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.