Pixx: elektropop és szatirikus romantika egy sportklub éjszakájában

Nézd meg Pixx "Romance" című dalának videóklipjét!

Pixx - Hannah Rodgers klisémentes elektropopot és indie muzsikát "gyártó" alteregója - játékos és enyhén szatirikus videóklipet készített "Romance" című dalához. A kisfilmet Alice Clingan rendezte, akárcsak "Waterslides" című szerzeménye videóját. A klipet Rodgers imádott sportklubjában, a Walcountians-ban forgatták, ahova megannyi nosztalgikus pozitív és negatív élmény köti a fiatal énekesnőt. Egyébként a Hannah foci és zene iránti szenvedélyei közötti kapcsolat sem véletlen...

"Remélhetőleg az én életem során a nőket az első naptól fogva úgy fogják nevelni, hogy meglehessenek ugyanazon törekvéseik és választási lehetőségeik, mint a férfiaknak. Mind a zenében, mind a futballban" - nyilatkozta a Soccer Bible hasábjain. Gondolatairól többet olvashatsz a csatolt cikkben.

Nézd meg a "ROMANCE" videóját!

Pixx jelenleg barátai, a HMLTD  társaságában turnézik. Október 20-án egy különleges, ingyenes bulit tartottak a londoni Old Blue Last-ben. Az estére Rodgers olyan virágzó tehetségeket hívott meg, mint a Milk Disco és az Adults. Október további részében a turné többek között Párizs, Nottingham, Manchester és Bristol érintésével folytatódott, és épp ma ér véget Leedsben.

 

Az angliai Chipsteadből származó, 22 éves Rodgers júniusban debütáló albumát, a The Age Of Anxiety-t széleskörű elismerés fogadta. A 12 dalt számláló gyűjtemény, köztük az "I Bow Down", a "Grip" és a legutóbbi kislemez "Waterslides", egy olyan generációval foglalkozik, amely egyre inkább elszigetelődik egy példátlanul új világrend által, kezdve a közösségi média nyomásától, a folyamatosan változó politikai turbulenciáig. Az Age Of The Anxiety címét (A szorongás kora) W.H. Audens azonos című művének elnevezése inspirálta, melyben a költő egy olyan ember küldetését ábrázolja, aki meg akarja találni a tartalmat és az identitást egy változó és egyre inkább iparosodó világban. Ugyan 70 év elteltével, de Pixx átfogó témái Auden 1947-ben publikált, hat részes, emberi elszigeteltséget taglaló munkájával állnak tökéletes párhuzamban.

 

Nézd meg a The Age Of Anxiety album dalaihoz készült videóklipeket!

I Bow Down | Grip | Waterslides | Baboo 

 

Néhány angol nyelvű vélemény Pixx munkásságáról a szaksajtóban:

“A riveting and refreshing debut.” The Guardian ******

“A genuinely smart, intriguingly playful set that both presses all the right Big Pop buttons and sounds decidedly off-centre.” Uncut 8/10

“One of the year’s best debuts so far.” The Sunday Times

“Pure 21st century pop.” Record Collector ****

“One of the new voices in politically minded British pop.” Vogue

 “Dazzling and infectious.” Dork ****

“A new and unique narrative for the contemporary world.” Loud And Quiet

Pixx - Romance GIF ANIMÁCIÓK (zip)

ZIP - 99 Mb

Pixx - Romance sajtóanyag

DOCX - 288 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.