Queens Of The Stone Age - Villians

Az új album megjelent a Matador Records gondozásában

2017. augusztus 25-én megjelent a Queens Of The Stone Age „Villains” című vadonatúj albuma 9 friss felvétellel, többek közt a már jól ismert "The Way You Used To Do" és a "The Evil Has Landed" szerzeményekkel, Mark Ronson produceri munkájával. A zenekar október végéig Észak-Amerikában, utána közel egy hónapig Európában koncertezik.

Hallgasd meg vagy töltsd le »

"A 'Villains' cím (Gonoszok, Gazemberek) nem politikai állásfoglalás. Semmi köze nincs Trumphoz vagy bármi ilyen baromsághoz. Egyszerűen csak 1) egy szó, ami fantasztikusan néz ki és 2) utalás arra, hogy minden helyzetben háromféle verzió létezik: a tiéd, az enyém, és az, ami a valóságban történt... Mindenkinek szüksége van valakire vagy valamire, ami ellen kikelhet - ez az ő gonosz szelleme. Ez egy örök ellentét. Ezt nem tudod irányítani. Az egyetlen dolog, amit valóban befolyásolni tudsz az, hogy mikor lépsz át rajta" - meséli Joshua Homme, a QOTSA frontembere.

Több száz legendás koncerttel, emlékezetkiesésekkel és megmagyarázhatatlan sérülésekkel később, egy egész éven át tartó turné után Iggy Poppal, illetve több Grammy-jelölést követően a Queens Of The Stone Age ismét feltűnik a színen új sebhelyekkel és valahogy - furcsa mód - csinosabban, szerencsét hozó hetedik, "Villains" című albumával, amely augusztus 25-én jelent meg a Matador Records gondozásában. A rajongók kedvéért a zenei anyag a CD és a digitális formátum mellett deluxe és standard bakeliten is napvilágot látott.

A "Villains" című albumon a következő dalok szerepelnek:

             1. Feet Don’t Fail Me
             2. The Way You Used To Do
             3. Domesticated Animals
             4. Fortress
             5. Head Like A Haunted House
             6. Un-Reborn Again
             7. Hideaway
             8. The Evil Has Landed
             9. Villains Of Circumstance

Mark Ronson producer és Mark Rankin társproducer mellett a „Villains” keverési munkáját Alan Moulder végezte. Ez a Queens Of The Stone Age első albuma azóta, hogy 2013-ban a „...Like Clockwork” első alkalommal került az albumlisták élére az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Belgiumban, Írországban, Portugáliában, Skóciában, második helyen állt az Egyesült Királyságban, Kanadában, Svájcban, Norvégiában, Új-Zélandon, Finnországban... de komolyan, ki tudja ezt már fejben tartani...? Csakúgy, mint a visszatérő brit grafikus, Boneface lenyűgöző munkája, a „...Like Clockwork” világ körüli sikerét hozó zenei jellemvonások - alapító/gitáros/vokalista/szövegíró Joshua Homme, Troy Van Leeuwen (gitár, billentyű), Michael Shuman (basszus), Dean Fertita (billentyű, gitár), Jon Theodore (dob) - semmit nem veszítettek egyediségükből, sőt néhány megfelelő új csavarral tovább tudták fokozni a visszatérést megelőző várakozást. Ahogy Homme fogalmaz:

„A lemez készítése közben a legfontosabb szempont a hangzásvilágunk áthangszerelése volt, és hogy megválaszoljuk magát a kérdést: ’milyen is valójában a hangzásunk?’”

„Ha nem tudsz jó első lemezt készíteni, akkor hagyd is abba - de ha kijössz egy jó lemezzel, és utána sorra csinálod a többit, a hangzásban viszont nem fejlődsz, az eredeti hangzás paródiájává válsz.”

 

A Queens Of The Stone Age zárt és magabiztos világán belüli szerepéről Mark Ronson ezt mondja:

„A Queens azóta a kedvenc rock’n’roll bandám, amióta 2000 nyarán besétáltam a Sunseten lévő Towerbe, és megvettem a ’Rated R’ című albumot, ezért elképesztően szürreális érzés volt, amikor befogadtak a titkos kalózklánjukba, vagy ahogy Josh hívja, a ’jakuzziba’. Tudtam, hogy csak azért, mert hatalmas rajongójuk vagyok, még nem leszek örökké jakuzzi tag. Az album készítése közben a zenei hőseimet több alkalommal olyasmit láttam alkotni, amelyről biztosan tudtam, hogy a kedvenc pillanataim lesznek majd valamelyik Queens-albumon. Az, hogy ennek részese lehetek, egyenesen álomszerű volt - mint egy nagyon mély, sötét és csodálatos álom.”

 

Mark Rankin, az együttessel régóta együtt dolgozó társproducer, hozzátette:

„A tűzkeresztséget jelentő ’...Like Clockwork’ után izgatottan mentem ismét a stúdióba azzal a kihívással, hogy megtaláljuk az album hangzását, főleg, hogy az alkotási folyamatban most már ott volt Ronson is. Az albumot modern alapokra, ugyanakkor teljesen organikus módon akartuk kidolgozni: miközben a zene élőben szól, mintha felhúznánk egy függönyt, és amiről azt gondoltad, hogy elektronikus zene, kiderül, hogy valójában élő, a dolgok pedig a valóságban nem azok, mint aminek elsőre tűnnek... Amit csináltunk, az előre mutató, mégis összetéveszthetetlenül Queens.”

 

A Queens of the Stone Age egy sor észak-amerikai turnéidőpontot véglegesített már a korábban beharangozott Outside Lands és Riot Fest fellépések mellett. A még hátra levő turnéállomások listája, köztük a Queens első Madison Square Garden-i show az alábbiakban olvasható. További információkért keresd a zenekar weboldalát – www.qotsa.com - és Queens Of The Stone Age közösségimédia-felületeit.


QUEENS OF THE STONE AGE - VILLANS észak-amerikai és európai turné
Vendégfellépő: ROYAL BLOOD (szeptember 6. és október 24. állomások között)

             September 6 – Capitol Theatre – Port Chester, NY
             September 7 – Festival Pier – Philadelphia, PA
             September 9 – Molson Amphitheatre (Budweiser Stage) – Toronto, ON
             September 10 – 20 Monroe Live – Grand Rapids, MI
             September 12 – Express Live! Outdoor Pavilion – Columbus, OH
             September 13 – Stage AE (Outdoors) – Pittsburgh, PA
             September 15 – Agora Theater – Cleveland, OH
             September 16 – Riot Fest – Chicago, IL
             October 9 – The Complex – Salt Lake City, UT
             October 10 – Red Rocks – Morrison, CO
             October 12 – Peabody – St. Louis, MO
             October 13 – Crossroads KC – Kansas City, MO
             October 14 – Roy Wilkins Auditorium – Saint Paul, MN
             October 15 – Eagles Ballroom – Milwaukee, WI
             October 17 – Fox Theatre – Detroit, MI
             October 18 – Old National Centre – Murat Theatre – Indianapolis, IN
             October 20 – TBC – Washington, DC
             October 21 – Agganis Arena - Boston, MA
             October 22 – State Theatre – Portland, ME
             October 24 – Madison Square Garden – New York, NY
November 4 – Unipol Arena – Bologna, Italy
November 5 – Stadthalle – Vienna, Austria
November 6 – Samsung Hall – Zurich, Switzerland
November 7 – AccorHotels Arena – Paris, France
November 9 – Konig-Pilsener Arena – Oberhausen, Germany
November 10 – Zenith – Munich, Germany
November 11 – Velodrom – Berlin, Germany
November 12 – Ziggo Dome – Amsterdam, Netherlands
November 14 – TAP1 – Copenhagen, Denmark
November 15 – Sporthalle – Hamburg, Germany
November 16 – Sportspaleis – Antwerp, Belgium
November 19 – Manchester Arena – Manchester, UK
November 21 – The O2 Arena – London, UK
November 23 – Usher Hall – Edinburgh, Scotland, UK
November 24 – 3Arena – Dublin, Ireland

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.