Starcrawler: debütáló album és videóklip a merész Los Angeles-i álmodozó glam rockerek tarsolyában

2018.01.19. - az első Starcrawler-lemez megjelenésével indul az új év!

Mi történik, ha egyesítjük a The Cramps, a Yeah Yeah Yeahs, Alice Cooper, Ozzy Osbourne és a The Runaways zenéjének elemeit? Megszületik a Starcrawler.

A Starcrawler nevű Los Angeles-i rockbanda 2015-ben alakult, amikor is a 18 éves frontember(lány), Arrow de Wilde először találkozott gitárosukkal, Henri Cash-sel közös középiskolájukban. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk a ritmusszekció Austin Smith (dob) és Tim Franco (basszusgitár) személyében. A négyes játékát üvöltő riffek és lüktető ütemek jellemzik, élőben egészen magával ragadó extázis bontakozik ki, a túlvilági vonzerővel rendelkező Wilde jóvoltából. A Gigwise angol zenei honlap szerint simán ők a legizgalmasabb és legjobb banda, amit a Rough Trade az utóbbi években szerződtetett.

Debütáló, "Starcrawler" címre keresztelt albumuk 2018. január 19-én lát napvilágot. Az anyagot Ryan Adams Pax-Am stúdiójában analóg szalagra rögzítették. A lemez 10 dala azt bizonyítja, hogy igen, ők azok, aki újra izgalmassá teszik a rock'n'rollt! Ryan Twitter-vihart indított olyan véleménynyilvánításaival, mint hogy: "A Starcrawler-lemez le fogja húzni a festéket az agyadról!" vagy "A Starcrawler eszméletlenül, őrülten jó. Hamarosan ők fogják uralni a galaxist!"

Előrendelheted az ígéretes albumot ITT!

 

Az album első berahangozó dala, az "I Love LA" máris kapott egy ütős videóklipet, melyet a híres zenei fotós, Autumn de Wilde rendezett - aki nem mellesleg Arrow, a frontember anyukája. A kisfilm bohókás, őrült tisztelgés az "álmodozók városa", Los Angeles előtt. A történet egy kis fánküzletben/kínai étteremben kezdődik; nyomon követhetjük, amint a Starcrawler tagjai végigszaladnak munkájuk monoton napi rutinján, de amint beindul a dal, áttranszportálódnak a Hollywood Boulevardra és elbűvölő, "glam rocker önmagukba".

 

Nézd meg a vagány videót ITT!

 

Mielőtt a Rough Trade kiadóhóz szerződtek volna, korábban, még ebben az évben kiadták "Ants" című debütáló dalukat, ami Elton John számára is dallamtapadást okozott; a track rögtön bekerült Beats 1 nevű rádióműsorába. Ezek után a csapat hamar az LA Weekly - szülővárosuk lapjának - címlapján találta magát. A főcím így szólt: "A művérrel és a frenetikus dalokkal a Starcrawler ismét veszélyessé teszi a rock zenét". A cikkben Arrow azt nyilatkozta, hogy "a bandák unalmasak manapság" és, hogy "nincs mögöttük rejtély". Ez némiképp megmagyarázza, hogy ők miért is törekednek annyira élő show-ik legendássá varázsolására. Játszottak a Los Angeles-i CalJam fesztiválon is, amelynek kurátora Dave Grohl (Foo Fighters), ő maga szervezte be őket, később áradozott róluk a KRQQ rádión. Gerald Way (My Chemical Romance) szintén rajong értük, a '70-es évek teátrálisságának és a Stooges elektromosságának keverékeként írta le őket.

 

STARCRAWLER ALBUM DALLISTA

1. Train

2. Love’s Gone Again

3. I Love LA

4. Different Angles

5. Chicken Woman

6. Pussy Tower

7. Full of Pride

8. Let Her Be

9.Tears

10. What I Want

 

Néhány vélemény a Starcrawlerről:

Arrow de Wilde is what would have happened if Ozzy Osbourne and Patti Smith had got together in 1975 and had a kid” – Classic Rock

Glam – shock Los Angeles delinquents find hope for rock n’ roll”  -Mojo

Step back, mopey indie rock singers, because a wild young lead vocalist named Arrow de Wilde has been tearing through the city, kicking up rock ’n’ roll dust with the force of the Tasmanian Devil.” – Los Angeles Times

Starcrawler Channels the Most Iconic '90s Rock Groups in the BEST Way” – Teen Vogue

Tales of de Wilde’s onstage antics could fill a dissertation, as this performance poises equatable only to the likes of Iggy and the Stooges onstage debauchery, the PJ Harvey Trio’s lightning god rock, and the sexually charged cabaret no wave of Lydia Lunch. Ultimately, Starcrawler are simply the most exciting - and best - band Rough Trade have signed in years." – Gigwise

Starcrawler - Biográfia

DOCX - 160 Kb

Starcrawler - LP PR

DOCX - 995 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.