Szeretet és egyenlőség az Ibeyi és Emicida közös dalában!

Megjelent az "Hacia El Amor"!

Vannak, akik szerint a viszályok, az egység hiányának és a harcoknak az idejében élünk, míg mások szerint sosem voltünk még ennyire összeköttetésben egymással. Utóbbi elgondolás vezette az Ibeyi és Emicida életútjait egy közös ösvényen való egyesülésre. Miközben "Ash" című albumukkal 2018 januárjában Brazíliában turnéztak, az Ibeyi duója csatlakozott a brazil rapperhez, Emicidához, hogy közösen munkálkodjanak a LAB Fantasma stúdióban - melynek eredménye az "Hacia El Amor" című gyönyörű, közös dal lett. A szerzeményhez tartozó videóklipet a francia-kubai ikerduó városában, Párizsban forgatták. A kisfilm, melyet Christian Beuchet rendezett, tökéletesen illik a többnyelvű szöveghez; a korlátok felbontását jelképezi, amint a graffiti borította helyszín megtelik művészettel és táncoló emberekkel, akik azt az ősi érzést ünneplik, ami összeköt mindannyiunkat: a szeretetet. 

Nézd meg az “Hacia El Amor” videóját ITT!

Az angol és a portugál ének, plusz Emicida első spanyol nyelvű felszólalása mellett a dal valódi alámerülés az afrikai tradíciókba, egyfajta utazás a hagyományokban testet öltő spirituális világokba. A szerzemény producere Márcio Arantes volt, a szerzői pedig Emicida, Ibeyi, Márcio és az ikrek édesanyja, Maya Dagnino. A végeredmény tökéletesen egyesíti valamennyi előadó hangzásait, az afrikai ősdobokat és a modern elektronikát egyaránt, illetve a szeretetről és egyenlőségről szóló dalszöveget.

 

Arantes így nyilatkozott: "Felfedeztem valami közöset Ibeyi és Emicida között, ez vált a zene gerincévé. Ez a közös származásukból gyökereztethető: egy olyan ritmusmintát használtunk, ami a brazil candomblé-ban és a kubai santeria-ban is fellelhető és nem csak az egész szerkezet hozta létre, de az egész dalt is inspirálta, láttatva a közös szálat mindannyiunk közt."

 

Az együttműködés iránti vágy akkor lobbant fel, mikor Emicida munkásságát bemutatták az Ibeyi-nek. Lisa-Kaindé így fogalmazott: "Van, hogy megismersz egy művészt és nem is tudod, hogy hogyan, vagy miért, de rögtön a kreatív családod részeivé válnak." Naomi, aki arról ismert, hogy hip-hop elemekkel és ütemekkel fűszerezi az Ibeyi muzsikáját, eképpen folytatta: "Imádjuk a hip-hopot, úgyhogy én mindig is szerettem volna rapperekkel dolgozni, és mikor meghallottuk Emicida zenéjét, azonnal tudtuk, hogy jó együttműködője lenne az Ibeyinek."

Ibeyi x Emicida PR

DOCX - 3.3 Mb

Csaba Mezei

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.