Szívmelengető keserédességre felkészülni: itt a The National "Sleep Well Beast" című albuma!

Az új lemez Angliában a slágerlista élére került a megjelenés hetében!

A The National szeptember 8-án megjelent, hetedik stúdióalbuma egészen a listák elejéig repítette az igézően melankolikus zenekart. A 4AD kiadó gondozásában napvilágot látott "Sleep Well Beast" az Egyesült Királyság #1 albuma lett a megjelenés hetében. A The Observer, a The Sunday Times  és a The Guardian lapoknál egyaránt elnyerte a megtisztelő Album of The Week címet. Hallgasd meg vagy töltsd le!

A zenekar így kommentálta az örömhírt: 

"Köszönettel tartozunk az Egyesült Királyságnak az első #1 felvételünkért! Ez sokat jelent nekünk. Amerikában harmadikak vagyunk. Ami szintén sokat jelent számunkra." :)

 

A "Sleep Well Beast"-tel a The National most először ért fel a ír és kanadai listák élére, az USA-ban, Németországban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Hollandiában, Belgiumban, Svédországban és Finnországban pedig a top 4-be jutott.

 

A lemezt valódi gyermekükként érlelgette a zenekar, produceri munkálatait a gitáros Aaron Dessner vállalta magára, Bryce Dessnerrel és Matt Berningerrel. A keverés Peter Katis munkája, a felvételt Aaron Dessner New York-i stúdiójában hozták tető alá, majd tovább csiszolgatták Berliben, Párizsban és Los Angelesben.

 

A The National hamarosan világkörüli turnéra indul, melynek részeként Európa, Észak-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland is sorra kerül. Az Egyesült Királyságban meghirdetett dátumok közül nyolc már ezen a héten elérte a teltházat. További információkat a turnéról a banda honlapján találhattok.

 

Az album dallistája:

Nobody Else Will Be There

Day I Die

Walk It Back

The System Only Dreams in Total Darkness

Born to Beg

Turtleneck

Empire Line

I’ll Still Destroy You

Guilty Party

Carin at the Liquor Store

Dark Side of the Gym

Sleep Well Beast

 

A "Sleep Well Beast" megvásárolható a zenekar americanmary.com weboldalán keresztül CD, digitális és dupla LP formában egyaránt.

 

The National:

Matt Berninger – ének

Aaron Dessner – gitár, billentyűk

Bryce Dessner – gitár

Bryan Devendorf – dob

Scott Devendorf – basszusgitár

 

THE NATIONAL DISZKOGRÁFIA:

The National (Brassland, 2001)

Sad Songs For Dirty Lovers (Brassland, 2003)

Cherry Tree EP (Talitres Records, 2004)

Alligator (Beggars Banquet, 2005)

Boxer (Beggars Banquet, 2007)

The Virginia EP (Beggars Banquet, 2008)

High Violet (4AD, 2010)

Trouble Will Find Me (4AD, 2013) 

Sleep Well Beast - dalszövegek

DOCX - 106 Kb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.