Új albummal jelentkezett a The Decemberists!

A lemez már megjelenése hetében a UK Top 10 mezőnyében startolt!

The Decemberists pajkos amerikai indie rock bandája immár 18 éves munkásságra tekinthet vissza - most úgy döntöttek, új hangzásbéli utak felfedezésébe vágnak. 2018. március 16-án megjelent, nyolcadik stúdióalbumuk, az "I'll Be Your Girl" megalkotása során új producerrel dolgoztak. Az elismert, oregoni gyökerekkel rendelkező csapat ezúttal John Congletonnal (St. Vincent, Lana del Rey) munkálkodott együtt, és a Roxy Music, valamint a New Order zenei hatásaiból inspirálódtak. Az így keletkezett új, kreatív ösvény vezetett az olyan újdonságaikhoz, mint  az album szintetizátor vezette beharangozója, a január 17-én napvilágot látott “Severed”.

Nézd meg a "Severed" hipnotikus videóját itt!

Hallgasd meg az új albumot ide kattintva!

"Mikor 17 éve zenélsz egy bandában, elkerülhetetlen, hogy bizonyos szokások bevésődjenek" - mondja Colin Meloy.

"Úgyhogy ezúttal azzal az elhatározással vágtunk bele az alkotásba, hogy kilépünk a komfortzónánkból. Ez sarrkallt minket arra, hogy új producerrel dolgozzunk és, hogy ne a megszokott stúdiót használjuk. Fel akartuk szabadítani magunkat a régi sablonok, minták alól és engedélyeztük azt, hogy kipróbáljunk valami eddigiektől eltérőt." 

Az "I'll Be Your Girl" alkalmával a The Decemberists frontembere és gitárosa Meloy és Chris Funk gitáros, Jenny Conlee billentyűs, Nate Query basszusgitáros és John Moen dobos egészen új vizekre eveztek és új megközelítéseket vetettek be zenéjük és hangzásuk színesítése érdekében. Akárcsak legutóbbi, 2015-ös "What a Terrible World, What a Beautiful World" c. albumukhoz képest is jelentős változásokat eszközöltek. 

Kicsit fel szerették volna rázni a dolgokat. "A legutóbbi lemezen voltak pillanatok, amikor azt éreztem, ismerős döntéseket hozok. Ezúttal próbáltam figyelmes, megfontolt lenni a dalírás folyamata közben, arra fókuszálva, hogy kihívás elé állítsam saját magam és kritikusabb legyek magammal szemben. Az alapötlet az volt, hogy hogyan is tudnánk ismeretlen döntések felé mozdulni, kicsit lekapcsolni a villanyt és tapogatózni a sötétben?"

Az előző kiadványaik, például a "The Hazards of Love" vagy a "The Crane Wife" tematikus vagy zenei koncepciók köré épültek, ezúttal azonban a dalok az aktuális körülményeket és állapotokat ragadják meg - "bőséges nihiluzmust és apokaliptikus táncparty-t képzeltünk el."

Az új albumon a többi zenekartag is hangsúlyosabban hátrahagyta ujjlenyomatát. Például Chris Funk és Jenny Conlee közreműködésével a "Severed" című dal a csapatmunka csodás gyümölcse lett. A szerzemény punk dalként indult, majd némi közös csiszolás és egy korai New Order-feeling után Depeche Mode-érzetbe váltott.

Az "I'll Be Your Girl" ékes példája annak a jelenségnek, mikor egy veteránnak számító banda új inspirációkra lel és nem ilyed meg attól, hogy új kihívások elé álljon a kreativitás reményében. 

Az "I’ll Be Your Girl" elérhető limitált kiadású 180gm fehér vinylen, 180gm vinylen, CD-n, letöltéssel és egy titokzatos deluxe dobozos változatban is.

 

I’ll Be Your Girl dallista:

1. Once In My Life

2. Cutting Stone

3. Severed

4. Starwatcher

5. Tripping Along

6. Your Ghost

7. Everything Is Awful

8. Sucker’s Prayer

9. We All Die Young

10. Rusalka, Rusalka / The Wild Rushes

11. I’ll Be Your Girl

 

A  2018 Your Girl / Your Ghost világkörüli turné március 22-én startolt, íme a további időpontok:

 

YOUR GIRL / YOUR GHOST VILÁGKÖRÜLI TURNÉ 2018

April 6 – Palace Theatre – St. Paul, MN

April 8 – Riverside Theatre – Milwaukee, WI

April 10 – Chicago Theatre – Chicago, IL

April 13-14 – Ryman Auditorium – Nashville, TN

April 15 – Coca- Cola Roxy Theatre – Atlanta, GA

April 16 – North Charleston Performing Arts Center – Charleston, SC

April 18 – Charlotte Metro Credit Union Amphiteatre – Charlotte, NC

April 19 – Durham Performing Arts Center – Durham, NC

April 20 – The National – Richmond, VA

April 21 – The Anthem – Washington DC

Sun 4-Nov Ireland, Dublin, Vicar Street

Mon 5-Nov UK, Glasgow, O2 Academy

Wed 7-Nov UK, London, Eventim Apollo

Thu 8-Nov UK, Bristol, O2 Academy 1

Sat 10-Nov UK, Leeds, O2 Academy

Sun 11-Nov UK, Nottingham, Rock City 

Mon 12-Nov UK, Manchester, Albert Hall

Wed 14-Nov The Netherlands, Utrecht, Grote Zaal TiVre

Thu 15-Nov The Netherlands, Amsterdam, Paradiso 

Fri 16-Nov Germany, Berlin, Astra

The Decemberists Album PR

DOCX - 6.0 Mb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.