Ungár Anikó x Tune-Yards - bűvészet feat. zene

Nézzünk be az art-pop duó furfangos klipjének kulisszái mögé Ungár Anikó bűvész segítségével!

3, 2, 1... kilövés! A Tune-Yards art-pop duójának január 19-én megjelent, "I can feel you creep into my private life" címre keresztelt korongjáról korábban megismert dalok klipjei különleges, színes és olykor trükkös vizuális élményt biztosítanak a monitorunkon.

Az "ABC 123" furfangos képi világán merengve álljunk is meg egy pillanatra! A Tune-Yards-dalok és -videók sajátossága az ötletes, szórakoztató, különc csomagolás, a velős mondanivalók abszurd, szürreális környezetbe illesztése. Egy bizonyos motívum pedig különösen gyakran felbukkan az "ABC 123" kisfilmben.

Ha a bűvészet kerül terítékre, a top 3 trükk, ami felsejlik lelki szemeink előtt, biztosan tartalmazza a klasszikus, "feldarabolós" mutatványt, ami a Tune-Yards frontembere, a korábban bábszínészként tevékenykedő Merrill Garbus önálló életet élő testrészeinek képében az "ABC 123" klipjében is gyakori elem – habár ez esetben a manipuláció természetesen nem a kézügyesség, hanem az informatika játékának eredménye.

Ha már ilyen asszociatív hangulatba kerültünk, úgy döntöttünk, kikérjük Ungár Anikó, Magyarország talán első számú bűvészének és előadóművészének véleményét a témáról, illetve a bűvészet és a zene kapcsolatáról.

Olvasd el Steszkó Zsanett és Ungár Anikó beszélgetésének gyümölcsét a Recorder "online hasábjain" ide kattintva!

 

 

Fotó: Markovics Gábor / Tune-Yards/4AD

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.