Ungár Anikó x Tune-Yards - bűvészet feat. zene

Nézzünk be az art-pop duó furfangos klipjének kulisszái mögé Ungár Anikó bűvész segítségével!

ungar-aniko-tune-yards-1600x800.jpg

3, 2, 1... kilövés! A Tune-Yards art-pop duójának január 19-én megjelent, "I can feel you creep into my private life" címre keresztelt korongjáról korábban megismert dalok klipjei különleges, színes és olykor trükkös vizuális élményt biztosítanak a monitorunkon.

Az "ABC 123" furfangos képi világán merengve álljunk is meg egy pillanatra! A Tune-Yards-dalok és -videók sajátossága az ötletes, szórakoztató, különc csomagolás, a velős mondanivalók abszurd, szürreális környezetbe illesztése. Egy bizonyos motívum pedig különösen gyakran felbukkan az "ABC 123" kisfilmben.

Ha a bűvészet kerül terítékre, a top 3 trükk, ami felsejlik lelki szemeink előtt, biztosan tartalmazza a klasszikus, "feldarabolós" mutatványt, ami a Tune-Yards frontembere, a korábban bábszínészként tevékenykedő Merrill Garbus önálló életet élő testrészeinek képében az "ABC 123" klipjében is gyakori elem – habár ez esetben a manipuláció természetesen nem a kézügyesség, hanem az informatika játékának eredménye.

Ha már ilyen asszociatív hangulatba kerültünk, úgy döntöttünk, kikérjük Ungár Anikó, Magyarország talán első számú bűvészének és előadóművészének véleményét a témáról, illetve a bűvészet és a zene kapcsolatáról.

Olvasd el Steszkó Zsanett és Ungár Anikó beszélgetésének gyümölcsét a Recorder "online hasábjain" ide kattintva!

 

 

Fotó: Markovics Gábor / Tune-Yards/4AD

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.