We See You – Berlin: szívmelengető kisfilm a The xx-ről és rajongóikról, Sylvie Weber rendezésében

A We See You-dokumentumfilmsorozat első epizódja - exkluzív videó a YouTube-on!

2016 novemberében - éppen egy évvel ezelőtt - jelentette be a The xx "legénysége", Romy Madly Croft, Oliver Sim és Jamie Smith, hogy visszatérnek vadonatúj dalukkal, az "On Hold"-dal, és ekkoriban kezdtek el információk szállingózni harmadik stúdióalbumukról, az "I See You"-ról. A New York - Marfa (Texas) - Reykjavik - Los Angeles - London-vonalon rögzített, 2017 januárjában napvilágot látott korongot hatalmas kritikai és kereskedelmi siker övezi. Méltó utódja lett a szintén mestermunka "xx" és "Coexist" lemezeknek. A kiadványokból több mint 4 milliót adtak el világszerte.

Az elmúlt 12 hónap folyamán a The xx útra kelt és a nagyszabású "I See You" turné keretében nyakába vette a világot. Rajongók milliói élhették át élőben a varázslatot, köztük számtalan fesztivál és a legendás, londoni Brixton Academy közönsége - utóbbiak rekorddöntő módon 7 estén keresztül, mintegy 35 ezren élvezhették a mágikus The xx-atmoszférát.

Hogy megünnepeljék a zenekar és rajongóik között kialakult hihetetlenül szoros köteléket, egy különleges, YouTube által prezentált minidokumentumfilm-sorozatba kezdtek. Nem is akármilyen módon; a kisfilmekben a közönségük kerül reflektorfénybe. A széria első epizódja, a "We See You - Berlin" ma látott napvilágot, a berlini filmkészítő Sylvie Weber rendezésében. A berlini Lollapalooza fesztiválon adott show-juk mozzanatai mellett a koncerten résztvevők intim hangulatú, bensőséges portréi is megelevenednek. A "We See You – Berlin"-ben Weber érzelemdús ábrázolást nyújt Berlin The xx-rajongóiról, feltárva azok kapcsolatát, viszonyát a bandával - és fordítva, a zenekar kötelékét a várossal és lakóival. Romy visszaemlékezik, milyen is volt felnézni legkedvencebb zenekaraira az első sorból - és milyen érzés most a színpadról lenézni az őt körülölelő arcokra és szemekre. Csodálatos és egyedi kötelék ez, ami kialakult köztük és a közönség között. Igazából látják egymást - ahogy a kisfilm címe mondja; a The xx látja Berlint és benne az embereket, a közönséget.

 

Engedd, hogy elvarázsoljon a "We See You – Berlin" - kattints IDE

 

Sylvie Weber véleménye a kollaborációról: "Az én filmkészítői módszerem alapja az az állandó vágy, hogy felfedjem a karakterek bensőjét. Egy esztétikus és filmes elképzelést tartok szem előtt, óvatosan vezetem, irányítom a "főhősöket", közben engedem, hogy lassan igazán önmagukká váljanak a vásznon. A "We See You" esetében valóban elkötelezett, elhivatott személyiségeket találni egyáltalán nem volt nehéz, mivel az a sebezhetőség, ahogy a The xx megnyílik a saját zenéjében, az alapja a hihetetlenül szoros köteléknek, ami kialakult köztük és a rajongóik között. Azt az érzést próbáltuk megmutatni ebben a négy történetben, ahogy sok millióan éreznek azok közül, akiket mélyen megérintett Romy, Oliver és Jamie zenéje." 

The xx szerint pedig: “Óriási köszönettel tartozunk Sylvie Webernek, amiért rögzítette a berlini show ezen igazán intim pillanatait, momentumait. Őszintén meghatódtunk ezektől a raongóinról festett, gyönyörű portréktól. Látunk Berlin. Szeretünk. xx The xx."

 

Szereplők:

Dustin Eulenberg

Fine Simonsen

Qichao Fan

Arianna Morales

 

Készítették:

Rendező: Sylvie Weber

Producerek: Flo Hettenbach & Michael Tarzia

Fényképezte: Henk Otte

Super 8 operatőr: Sylvie Weber

Szerkesztő: Andi Pek

Colorist: Bowcouleur

Hangmérnök: Victor Brand

Készült a YouTube támogatásával.

The xx present ‘We See You Berlin’ - YouTube PR.docx

DOCX - 5.4 Mb

Mezei Csaba

lightmedia music promo

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.