We See You – Berlin: szívmelengető kisfilm a The xx-ről és rajongóikról, Sylvie Weber rendezésében

A We See You-dokumentumfilmsorozat első epizódja - exkluzív videó a YouTube-on!

2016 novemberében - éppen egy évvel ezelőtt - jelentette be a The xx "legénysége", Romy Madly Croft, Oliver Sim és Jamie Smith, hogy visszatérnek vadonatúj dalukkal, az "On Hold"-dal, és ekkoriban kezdtek el információk szállingózni harmadik stúdióalbumukról, az "I See You"-ról. A New York - Marfa (Texas) - Reykjavik - Los Angeles - London-vonalon rögzített, 2017 januárjában napvilágot látott korongot hatalmas kritikai és kereskedelmi siker övezi. Méltó utódja lett a szintén mestermunka "xx" és "Coexist" lemezeknek. A kiadványokból több mint 4 milliót adtak el világszerte.

Az elmúlt 12 hónap folyamán a The xx útra kelt és a nagyszabású "I See You" turné keretében nyakába vette a világot. Rajongók milliói élhették át élőben a varázslatot, köztük számtalan fesztivál és a legendás, londoni Brixton Academy közönsége - utóbbiak rekorddöntő módon 7 estén keresztül, mintegy 35 ezren élvezhették a mágikus The xx-atmoszférát.

Hogy megünnepeljék a zenekar és rajongóik között kialakult hihetetlenül szoros köteléket, egy különleges, YouTube által prezentált minidokumentumfilm-sorozatba kezdtek. Nem is akármilyen módon; a kisfilmekben a közönségük kerül reflektorfénybe. A széria első epizódja, a "We See You - Berlin" ma látott napvilágot, a berlini filmkészítő Sylvie Weber rendezésében. A berlini Lollapalooza fesztiválon adott show-juk mozzanatai mellett a koncerten résztvevők intim hangulatú, bensőséges portréi is megelevenednek. A "We See You – Berlin"-ben Weber érzelemdús ábrázolást nyújt Berlin The xx-rajongóiról, feltárva azok kapcsolatát, viszonyát a bandával - és fordítva, a zenekar kötelékét a várossal és lakóival. Romy visszaemlékezik, milyen is volt felnézni legkedvencebb zenekaraira az első sorból - és milyen érzés most a színpadról lenézni az őt körülölelő arcokra és szemekre. Csodálatos és egyedi kötelék ez, ami kialakult köztük és a közönség között. Igazából látják egymást - ahogy a kisfilm címe mondja; a The xx látja Berlint és benne az embereket, a közönséget.

 

Engedd, hogy elvarázsoljon a "We See You – Berlin" - kattints IDE

 

Sylvie Weber véleménye a kollaborációról: "Az én filmkészítői módszerem alapja az az állandó vágy, hogy felfedjem a karakterek bensőjét. Egy esztétikus és filmes elképzelést tartok szem előtt, óvatosan vezetem, irányítom a "főhősöket", közben engedem, hogy lassan igazán önmagukká váljanak a vásznon. A "We See You" esetében valóban elkötelezett, elhivatott személyiségeket találni egyáltalán nem volt nehéz, mivel az a sebezhetőség, ahogy a The xx megnyílik a saját zenéjében, az alapja a hihetetlenül szoros köteléknek, ami kialakult köztük és a rajongóik között. Azt az érzést próbáltuk megmutatni ebben a négy történetben, ahogy sok millióan éreznek azok közül, akiket mélyen megérintett Romy, Oliver és Jamie zenéje." 

The xx szerint pedig: “Óriási köszönettel tartozunk Sylvie Webernek, amiért rögzítette a berlini show ezen igazán intim pillanatait, momentumait. Őszintén meghatódtunk ezektől a raongóinról festett, gyönyörű portréktól. Látunk Berlin. Szeretünk. xx The xx."

 

Szereplők:

Dustin Eulenberg

Fine Simonsen

Qichao Fan

Arianna Morales

 

Készítették:

Rendező: Sylvie Weber

Producerek: Flo Hettenbach & Michael Tarzia

Fényképezte: Henk Otte

Super 8 operatőr: Sylvie Weber

Szerkesztő: Andi Pek

Colorist: Bowcouleur

Hangmérnök: Victor Brand

Készült a YouTube támogatásával.

Facebookhttps://www.facebook.com/thexxInstagramhttps://www.instagram.com/thexxTwitterhttps://twitter.com/The_xxWebhttp://thexx.info/

The xx present ‘We See You Berlin’ - YouTube PR.docx

DOCX - 5.4 Mb

A(z) lightmedia cégről

Zenei promóciós szolgáltatások 2002 óta.

Média, rádió, DJ, zenetévé és klub adatbázisokon alapuló promóciós hírlevelek, zenei PR aktivitások. Széles körű lefedettség, hatékony kommunikáció, hasznos statisztikai háttér.